آیا باید علیه ایشان دعوی خلع ید داد یا تصرف عدوانی؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۸۵ #06711163

با سلام.
شخصی یک منزل مسکونی را بدون هیچ گونه قرارداد قانونی در تصرف خود گرفته و با ارسال اظهارنامه نیز حاضر به پایان دادن به تصرف نشده است. کدام زودتر به نتیجه می رسد؟ مالک دارای سند رسمی تک برگ است. ضمنا برای جلوگیری از اینکه قصور و کوتاهی متصرف در نگهداری ملک باعث آسیب به ملک شود و یا سایر خساراتی که ممکن است به ملک وارد شود چه درخواستی باید داد؟ دستور موقت یا تامین خواسته؟

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما می توانید دادخواست خلع ید تقدیم دادگاه حقوقی نمایید یا از طریق کیفری رفع تصرف عدوانی را تقاضا کنید. معمولا طریق کیفری سریعتر به نتیجه می رسد
بابت کارشناسی خسارات وارده بر ملک تقاضای تآمین خواسته مطرح نمایید.
در خصوص جلوگیری از هرگونه عملی که باعث ورود خسارت به ملک شما میشود میتوانید از دادگاه تقاضای صدور دستور موقت را بنمایید

دادخواست خود را تحت عنوان تقاضای خلع ید تقدیم دادگاه کنید

سلام و وقت بخیر
با توجه به توضیحات شما که دارای سند مالکیت هستید هر دو نوع طرح دعوا چه تصرف عدوانی و چه خلع ید هر دو امکان پذیر می باشد که می توانید به صورت مجزا یا همزمان صورت پذیرد .ولی با توجه به الویت شما که خواستار رسیدگی سریعتر به روند دادرسی میباشید طرح دعوای تصرف عدوانی به صورت(کیفری و حقوقی) موثر در پیشبرد مراحل صدور رای میباشد چرا که خارج از نوبت قابل بررسی میباشد و زمان کمتری نسبت به خلع ید برای رسیدگی نیازمند است.
و همین طور هزینه رسیدگی به دادخواست در تصرف عدوانی کمتر از خلع ید می باشد .

در خصوص جلوگیری از هرگونه عملی که باعث ورود خسارت به ملک شما میشود میتوانید از دادگاه دستور موقت را بخواهید،زیرا دستور موقت در صورت رد یا تایید شدن از سوی مراجع قضایی همراه با اصل دعواقابل تجدید نظر هست ولی رد یا تایید قرار تامین خواسته قابل تجدید نظر نمیباشد.

درود شما باید دادخواست خلع ید تقدیم کنید
و برای خسارت هم قرار تامین

درود
با توجه به اینکه سند رسمی دارید بهتر است دادخواست خلع ید مطرح نمایید و همچنین برای جلوگیری از خسارت به ملک دستور موقت بگیرید.

دعاوی مستندبه اسنادرسمی خلع ید
مطالبه خسارات به ساختمان را با جلب نظر کارشناسی انجام بدین

سلام و درود، شما می توانید ضمن درخواست خلع ید ، تقاضای دستور موقت نیز نمایید؛ آرزوی بهروزی