این شراکت نامه را میتوان در محضر یا بنگاه ثبت کرد و آنرا قانونی کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۲ #05324707

سلام.تصمیم داشتم بدلایل مالی مغازه ام را اجاره دهم اما چون صاحب سرقفلی بدون اجازه انتقال بغیر هستم از این تصمیم منصرف و با شخصی توافق برای شراکت ( مغازه و وسایل مربوطه ( شغل خوار و بار فروشی ) از من و سرمایه از شریک و بدلیل سرمایه بیشتر من نسبت به شریک ( قیمت مغازه بالاتر از ۲ میلیارد و سرمایه ایشان حدود ۲۰۰ ملیون ) ساعت کاری من آزاد و کلیه هزینه ها شامل کارگر و مالیات و عوارض و قبوض اب و برق و....بعهده شریک ) توافق کردیم. اگر مالک اعتراض داشته باشد ( بطور مثال مالک بگوید مغازه را اجاره دادی و شراکت نامه صوری نوشتین چون طبق قرار با شریکم ساعت کار من ازاد و میتوانم در شغل دیگری فعالیت کنم و در ظاهر میتوان گفت مغازه اجاره داده شده ) ایا این نوع شراکت برای دادگاه مورد قبول است یا خیر؟ اگر این شراکت مورد قبول دادگاه باشد ممنون میشوم از شما که نحوه نوشتن شراکت نامه را برای من توضیح دهید.درضمن این شراکت نامه را میتوان در محضر یا بنگاه ثبت کرد و ان را قانونی کرد؟ممنون از شما

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خیر در صورت شراکت ، مانعی نخواهد داشت
شما نیز میتوانید جهت تنظیم شراکت نامه از طریق دفاتر اسناد اقدام نمایید و یا خودتان تنظیم و برای تصدیق امضاء از دفاتر اسناد رسمی کمک بگیرید

سلام موضوع قرارداد شما با دوستان انتقال سرقفلی نیست بلکه برای فروش جنس که همان پول از ایشان و مغازه از شما و منعقد کردیدنه اینکه سرقفلی را به غیر انتقال دادید لذا مالک نمیتواند ادعایی در این خصوص داشته باشد .

-درضمن رای تنظیم قرارداد نیازی به ثبت در دفاتر اسناد رسمی و بنگاه نبوده و میتوانید

با سلام ؛
۱- امکان اثبات صوری بودن شراکت شما عملا بسیار کم است .
۲_ امکان عقد مشارکت تنها زمانی متصور است که در قرار داد اصلی اجازه عقد مشارکت و ... از شما سلب نشده باشد .

در قرارداد با توجه به اینکه صاحب سرقفلی هستید و اجازه انتقال به غیر را ندارید در صورت انتقال از موجبات تخلیه ملک خواهد بود

-- بستگی به متن قراداد اجاره شما دارد . اگر در آن عبارت «ممنوعیت انتقال به غیر حتی در قالب وکالت و مشارکت و معاونت و ..... » قید شده باشد ، انعقاد قرارداد مورد نظر شما میتواند موجد حق تخلیه برای مالک باشد ولی اگر صرفا واژه «منع انتقال به غیر» ذکر شده باشد منعی برای انعقاد قرارداد شراکت وجود نداشته و مالک نیز نمیتواند ادعایی در این خصوص داشته باشد .
-- برای تنظیم چنین قراردادهایی نیازی به ثبت در دفاتر اسناد رسمی و بنگاه و ..... نبوده و میتوانید از یک وکیل یا یک کارشناس آشنا به مسائل حقوقی کمک بگیرید .

باسلام واحترام...خیر مالک به احتمال زیاد نمیتواند دخالت کند بدلیل اینکه شراکت صوری را لازم است اثبات کند که ممکن نیست...وشما میتوانید هر قراردادی را که باهرکس که می خواهید وتوافق کنید وتوافقات خود را به صورت مکتوب وبه عنوان قرارداد شراکت یا توافق نامه تنظیم نمائیدوبهتر است زیر قراردادرا دو نفر شاهد امضا نماید وصحت امضای خود را در دفتر خانه با حضور شهود ثبت نمائید با آرزوی موفقیت