تاثیر تخلیه ملک استیجاری توسط شورا در مطالبه اجرت‌المثل ایام تصرف

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۵ #04369799

با سلام و آرزوی بهترین‌ها برای بنیاد وکلا، سروران ملکی داریم که دارای ۴ واحد به صورت مشاعی است که بین من و یک نفر دیگر مشاع است و ما بین خودمان توافق نمودیم که دو واحد در تصرف یک نفرمان باشد و دو واحد دیگر در تصرف دیگری و بنده یک واحد را برای سکونت خود انتخاب کردم و یک واحد دیگر را به همین شریک مشاعی ملکم به اجاره دادم، ولی ایشان حدود ۸ سال بود به من اجاره پرداخت نکرده بود، که من سال گذشته با وجود اجاره‌نامه دستور تخلیه را از شورای حل اختلاف گرفتم و دستور نیز توسط شورا اجرا و تخلیه شد. عزیزان من اکنون می‌خواهم اجرت‌المثل ایام تصرف آپارتمان در مدت ۸ سال تصرف را از ایشان بگیرم از طریق دادگاه حقوقی، آیا دستور تخلیه صادره از شورا و اجرای آن تاثیری در تسریع رای جدید از دادگاه مطالبه اجرت‌المثل ایام تصرف من توسط دادگاه دارد؟ آیا من باید تقاضای پرداخت اجرت‌المثل نسبت به تورم اعلامی بانک مرکزی نسبت به هر سال را داشته باشم یا اینکه تقاضای مطالبه اجرت‌المثل با توجه به پرداخت خسارت تادیه باشد؟ با تشکر و سپاس فراوان.

مشاوره حقوقی قرارداد
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ، از تاریخ پایان اجاره طبق نظر کارشناس تعیین میگردد و خسارات تاخیر تادیه از زمان ثبت دادخواست تا اجرای حکم تعیین میگردد.

سلام وقت بخیر
در صورت محق تشخیص دانستن موجر توسط دادگاه قرار ارجاع به کارشناسی را صادر و کارشناس اجرت را تعیین مینماید مبلغ اجرت المثل هم ممکن است از مبلغ اجاره کمتر یا بیشتر باشد.
نکته دوم اینکه؛طبق قانون در پرداخت تاخیر تادیه،اولا دین باید محرز باشد دوما امتناعی از طرف مستاجر برای پرداخت صورت گرفته باشد باتوجه به اینکه اجرت المثل یک دین محرز نیست و چون مبلغ آن هم مشخص نیست که امتناع مستاجر محرز باشد نکته قابل ذکر اینکه خود کارشناس میزان اجرت المثل را به نرخ روز تعیین میکند تا ضرری متوجه موجر نگردد.
موفق باشید

با سلام
اجرت المثل ایام تصرف از تاریخ خاتمه اجاره طبق نظریه کارشناسی تعیین خواهد شد. خسارت تاخیر تادیه نیز از زمان تقدیم دادخواست لغایت اجرای کامل حکم محاسبه می شود.

سلام از تاریخ اتمام قرارداد اجرت المثل با جلب نظر کارشناس تعیین خواهد شد و همزمان از تاریخ مطالبه تا یوم الادا خسارت وفق شاخص بانک مرکزی قابل مطالبه است

بادرود
اجرت المثل نمیشه همان اجاره بها که در قرارداد قید شده را میتوانید مطالبه نمایید