همسایه کولر گازی خود را روی نمای ساختمان نصب کرده هم از ایشان و هم از مدیر ساختمان چه طور شکایت کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۴,۴۴۰ #03221372

با سلام یکی از همسایه های ما اقدام به نصب کولر گازی روی فضای مشاع نمای ساختمان نموده و بدین ترتیب هم از ارزش ملک کم شده هم نمای ساختمان به هم ریخته به ایشان تذکر داده اما توجه نکردندمیخواستیم از ایشان و مدیر ساختمان شکایت کنیم لطفا راهنمایی بفرمایید

مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام این کار در حکم تصرف مشاهات است و باید دعوی خلع ید مطرح کنید . قلع م قمح مستحدثات هم می تواند یکی از خواسته های شما باشد .

با سلام ووقت بخیر
نمای آپارتمان جزو بخش‌های مشاع آن محسوب می‌شود. هیئت‌وزیران دربند «ح» ماده چهار آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها نمای خارجی ساختمان‌ها را جزو قسمت‌های مشاع ذکر کرده است.هرکسی که در یک واحد آپارتمانی زندگی می‌کند نسبت به نمای ساختمان خود مسئول بوده و به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند به‌صورت مستقل برای تغییر در نمای ساختمان خود تصمیم بگیرد.
ماده۹ قانون تملک آپارتمانها می‌گوید: «… هیچیک از مالکین حق ندارند بدون موافقت اکثریت سایر مالکین تغییراتی در محل یا شکل در یا سردر یا نمای خارجی در‌قسمت اختصاصی خود که در مریی و منظر باشد بدهند.»
ابتدا باید مدیر مجموعه، شفاهاً یا طی اظهارنامه رسمی به مالک متخلف تذکر دهد. در صورتی که مالک یاد شده همچنان بر این عمل خود مصّر باشد، مدیر مجتمع مکلف است با تقدیم دادخواست به دادگاه حقوقی، او را وادار به رفع مزاحمت و اعاده به وضع سابق نماید. دادگاه نیز با بررسی موضوع و عنداللزوم با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری، در صورتی که تخلف مالک آپارتمان را احراز کند، مالک مزبور را محکوم به قلع و یا رفع حالت غیر متعارف و اعاده به وضع سابق می‌نماید.

وجه قانونی ندارد و خلاف عرف نیست در عرف عامه پذیرفته شده مزاحمت خاصی ندارد شکایت به نتیجه نخواهید رسید

با درود فراوان
این مورد بایستی توسط مدیر ساختمان تذکر داده شود و در صورت اعتراض مابقی همسایگان همگی بایستی طرح شکایت نمایند .