درخواست اعاده دادرسی به دیوان عالی چگونه است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳,۹۳۷ #03036677

پرونده ای که به شعبه دیوان عالی کشور ارجاع بشه چقدر طول می کشه که جواب بدن که پذیرفته میشه یا نه؟اگه متهم شرایطش طبق بند پ ماده ۴۷۴ باشه و پذیرفته بشه آیا اجرای حکم متوقف میشه و چقدر طول میکشد به دادگاه هم عرض ارجاع بشه؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درخواست اعاده دادرسی به دیوان‌عالی کشور تسلیم می‌شود. این مرجع پس از احراز انطباق موضوع درخواست با یکی از موارد موضوع ماده (۴۷۴) این قانون، با تجویز اعاده دادرسی، رسیدگی مجدد را به دادگاه هم‌عرض دادگاه صادرکننده حکم قطعی، ارجاع می‌دهد و در غیر این صورت قرار رد اعاده دادرسی صادر می‌نماید .

با توجه به اینکه حجم و تعداد پرونده ها و خیلی جزئیات دیگر در شعب مختلف دیوان متفاوت است، زمان خاصی نمیتوان در نظر گرفت گاها تا یکسال هم زمان میبرد، البته میتوانید با مراجعه به شعبه مرجوع الیه تقاضای تسریع بدهید ولی معمولا در موعد وقت نظارت پرونده بررسی و حکم صادر میشود.

سلام حدود دو ماه زمان میبرد تا پرونده شما در یکی از شعبات دیوان بررسی و رای صادر شود.

درخواست اعاده دادرسی به دیوان‌عالی کشور تسلیم می‌شود. این مرجع پس از احراز انطباق موضوع درخواست با یکی از موارد موضوع ماده (۴۷۴) این قانون، با تجویز اعاده دادرسی، رسیدگی مجدد را به دادگاه هم‌عرض دادگاه صادرکننده حکم قطعی، ارجاع می‌دهد و در غیر این صورت قرار رد اعاده دادرسی صادر می‌نمایدو‌‌‌ در صورتی که مجازات مندرج در حکم، از نوع مجازات سالب حیات یا سایر مجازات‌های بدنی یا قلع و قمع بنا باشد، شعبه دیوان‌عالی کشور با وصول تقاضای اعاده دادرسی قبل از اتخاذ تصمیم درباره تقاضا، دستور توقف اجرای حکم را می‌دهد