با توجه به اینکه هیچ سندی دال بر انتقال پول به اینجانب ندارند و بنده حاضرم پول آنها را به نرخ روز به آنها باز پس دهم، آیا آنها می توانند ادعایی نسبت به ملک شخصی بنده داشته باشند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۲۹ #02674406

در سال ۶۹خانه ارثیه پدری به مبلغ ۲۷۰ هزار تومان فروخته شد و با توجه به اینکه بنده در آن خانه ساکن بودم و دو دانگ از خانه (معادل ۹۰ تومان) سوای ارثیه پدری متعلق به اینجانب بود. پس از فروش سایر وراث بدون هیچ ادعایی همه مبلغ فروش را در اختیار بنده قرار دادند تا منزلی برای خودم تهیه کنم. بنده با بخشی از آن پول (معادل ۹۲ هزار تومان) برای خودم زمین خریدم و مابقی پول را در ساخت خانه استفاده کردم. فرض بگیرید ۱۰ درصد از ساخت خانه از محل همان پول بوده است. در سال های گذشته چندین بار از وراث خواستم که قرض آنها را پس بدهم. هربار با این جمله که آن مبلغ پولی نبوده که بخواهی پس بدهی از دریافت مابقی پول سرباز زدند. ولی در حال حاضر با ارزشمند شدن آن ملک که حدود ۴ میلیارد شده است تقاضای دریافت حق السهم دارند. سوالم این است با توجه به اینکه هیچ سندی دال بر انتقال پول به اینجانب ندارند و بنده حاضرم پول آنها را به نرخ روز به آنها باز پس دهم، آیا آنها می توانند ادعایی نسبت به ملک شخصی بنده که سند ۶ دانگ آن به نام بنده است داشته باشند یا خیر؟ ممنون

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اولا طبق فرمایشات شما و مدارک موجود ، شما مالک آن ملک هستید و در ان شکی نیست
دوما اگر آنان مدرکی برای پرداخت وجه برای شما دارند میتوانند مطالبه طلب نمایند و در صورت عدم پرداخت از سوی شما ، ملک را توقیف نمایند
سوما در صورت نئاشتن مدرکی نه میتوانند مطالبه سهم الارث نمایند نه میتوانند مطالبه دین نمایند

- به لحاظ حقوقی و قانونی ملک مذکور متعلق به شما بوده و دیگران ادعایی نسبت به آن نمیتوانند بکنند .
- اگر ورثه مدرکی مبنی بر دادن پول یا واریز وجه به شما داشته باشند تنها میتوانند وجه مورد نظر را مطالبه کنند .
- البته بیان مطالب فوق از جهت قانونی است ولی به لحاظ شرعی و وجدانی حتی اگر مدرکی وجود نداشته ولی قرارتان از ابتدا بر مشارکت بوده شما موظف به ادای سهم الشرکه وراث خواهید بود .

سلام.این بستگی به اراده شماها دارد که آیا قصد داشتید خانه بخرید و با فروش خانه سابق با هم شراکت جدیدی را آغاز کردید یا اینکه خانه را چه کسی فروخته.شما فروختید با هماهنگی و اطلاع آنها یا فقط یک معامله فضولی کریدید و ... که همه سوالاتی است که باید پاسخ داده شوند.ولی از آنجایی که معلوم است به نظر می رسد سایر وراث مبلغ سهم خودشان را به شما قرض الحسنه داده اند و شما با خرید آن زمین قصد ساخت خانه برای خود را داشته اید و شراکتی در میان نبوده است.با این اوصاف آنها اگر پول را قرض داده باشند و این چند سال پول را مطالبه نکرده باشند پول آنها حتی لازم نیست به نرخ روز داده شود.اگر صرفا قرض بوده به شما یک تبدیل تعهدی شده و سهم الارث آنها که به صورت عینی تحت تصرف و امانت شما بوده تبدیل به یک حق دینی شده است که به صورت قرض در اختیار شما بوده است.آنها هیچ گونه حقی نسبت به خانه شما ندارند و فقط می توانند وجه پرداختی به شما را مطالبه کنند.مگر اینکه آنها بتوانند با شهادت شهود و ... شراکت شما را اثبات کنند.