آیا اگر بفروشم فروش مال غیر محسوب نمی‌شود؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۲۷۲ #02651488

سلام
سال ۹۴ بنده یک واحد آپارتمان را در بنگاه املاک برای شخصی قولنامه کردم و در آن مبلغ قرار داد درج گردید ۱۰۰ میلون اما ایشان تا کنون این مبلغ را پرداخت نکرده و سند ملک بنام بنده است و حتی برای فسخ هم نیامد که مکتوب فسخ کنیم، فلحال با توجه به اینکه سند بنام بنده است و شخص خریدار نیز به صورت مبایعه نامه آن را فروخته و این موضوع چند دست چرخیده اما سند هنوز بنام بنده میباشد،می‌توانم آن را بفروشم؟ چه کاری کنم که در سریعترین زمان ممکن بفروش برسانم و مشکل کیفری متحمل بنده نشود؟
باتشکر

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ،لازم است نسبت به اعلان فسخ معامله به جهت عدم پرداخت ثمن و یا شرط ضمن عقد مطابق قرارداد دادخواست مطرح شود و پس از ان نسبت به فروش ان اقدام نمایید

ابتدا از طریق قانونی اقدام ب فسخ قرارداد کنید و بعد میتوانید ملک را ب فروش برسانید در غیر اینصورت و با فروش ملک بدون اقدام قانونی مبنی بر فسخ قرارداد با درنظر گرفتن تنظیم قولنامه با ایشان این کار شما مشمول فروش مال غیر خواهد شد

گرچه معامله اول قولنامه ای است اما قانونی است ولازم الاتباع.بنابراین بایدفسخ شودتابتوانیدبه دیگری بفروشید

چنانچه در قولنامه حق فسخ دارید بدوا نسبت به فسخ اقدام نمایید تا درصورت فروش به شخص ثالث مشمول فروش مال نشوید سپس ملک خود را بفروشید

شما حق فروش ملک فروخته شده به علت عدم پرداخت ثمن معامله را ندارید. می توانید ثمن معامله را از خریدار مطالبه نمایید.
اگر هم حق فسخ دارید ، انرا اعمال کنید

سلام
ابتدا به دادگاه مراجعه کنید و در جهت فسخ اقدام کنید و سپس ملک را بفروشید.در غیر اینصورت با فروش ملک مرتکب جرم فروش مال غیر شده اید.

باتوجه ب عدم پرداخت ثمن معامله حق فسخ برای شما ایجاد خواهد شد و میتوانید از طریق دادگاه فسخ معامله را اعلام و پس از صدور حکم و قطعیت آن اقدام ب فروش ملک بنمایید