آیا دختران مجرد می توانند مستقل زندگی کنند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۶۸ #02551593

سلام
دختری هستم ۲۷ ساله، داری مدرک کارشناسی ارشد و کارمند. من میخاستم از خانوادم جدا بشم و به صورت مستقل زندگی کنم شرایط من در خانواده اصلا خوب نیست، می خواهند به زور ازدواج کنم و در خانه مورد حرفای ناسزا و رکیک از طرف پدر و مادر و برادرانم میشنوم. میخاستم بدونم اگر از خانه بروم و به صورت مستقل زندگی کنم ایا کاری خلاف قانون انجام دادم؟ و اینکه سال گذشته شنیدم قانونی برای دختران مجرد در مجلس تصویب شد که بدون اجازه پدر در آینده میتوانند ازدواج کنند ایا همچین قانونی واقعا تصویب شده یاخیر؟
چون نمیخام اگر روزی قصد ازدواج داشتم مجبور بشم به خانه برگردم و بازهم مورد اذیت های خانوادم فرار بگیرم

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
از نظر قانونی منعی بر اینکه شما مستقل زندگی کنید وجود ندارد
اما برای ازدواج دختر باکره نیاز به اذن پدر خود دارد البته در مواردی که پدر بدون عذر موجه مانع شود قانونگذار راهکار آن را پیش بینی نموده است
ولی در کنار خانواده بودن در جامعه ما امری عرفی و پسندیده است خصوصا با توجه به ضرورت و رفت و آمدهای خانوادگی در آینده ، حال تصمیم با خود شما که چگونه مشکل را حل کنید

زندگی مجردی دختر خانمها گرچه با مشلات مختلفی همراه است ولی منع قانونی ندارد

با سلام
در هر دو مورد هیچ منعی برای شما نیست .البته که رعایت احترام والدین واجب هست اما قانون هم برای شما تمهیداتی اندیشیده

با سلام
با توجه به شرایط شغل و تحصیلات شما...برای مستقل زندگی کردن منعی وجود ندارد ولی در خصوص ازدواج در آینده با فرد دلخواه خویش در صورت مخالفت خانواده می توانید با اذن دادگاه محل زندگی ..ازدواج فرمائید..

با سلام هیچ گونه منعی در این مورد برای شما نیست

باسلام و ادب
شما باتوجه به سن رشادت میتوانین مستقل باشین و زندگی مستقلی داشته باشین
قانون هم برای ازدواج شما در جهت مقابله با مخالفت پدرتون مبنی بر ازدواج شما وجود دارد و درصورت مخالفت ایشان شما میتوانید به دادگاه مراجعه کرده و توسط دادگاه بدون اجازه پدرتون ازدواج کنین البته اگر دادگاه ازدواج ذکر شده با صلاحدید دادگاه و به مصلحت شماباشد

ازدواج دختر باکره ،اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد ،موقوف به اجازه پدر یا جد پدری اواست ،اگر بخواهد اجازه پدر را ساقط کند از دادگاه مدنی خاص اخذ اجازه بایدکند مسکن مستقل منع قانونی ندارد ولی تهیه منزل مجردی برای خانم سخت است.