مبلغ اجرت کارشناس دادگستری چگونه تعیین میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۶ #02120087

مبلغی که کارشناس دادگستری بابت اجرت مطالبه میکنه دلبخواهیه یا مصوب و اگر بیشتر مطالبه کنه باید چکار کرد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
«مراجع قضایی، وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی و... در تعیین دستمزد کارشناسی مکلفند بر اساس مقررات تعرفه عمل کنند.
ماده ۲۶۴ قانون آیین دادرسی مدنی، دادگاه میزان حق‌الزحمه کارشناس را با رعایت کمیت، ارزش کار و کیفیت تعین خواهد کرد و هرگاه پس از اظهارنظر کارشناس مشخص شود حق‌الزحمه کارشناسی متناسب نیست، میزان دقیق حق‌الزحمه کارشناسی را مشخص و دستور وصول آن را می‌دهد.

مبلغ دستمزد کارشناس در هر رشته تفاوت دارد و بر اساس تخصص تحصیلات نوع کارشناسی و کمیت و کیفیت آن متفاوت میباشد لیکن دادگاه میزان دستمزد کارشناس را قبل از مکاتبه با وی مشخص و به متقاضی کارشناسی اعلام میکند که مبلغ مذکور را طی فیش به حساب کانون کارشناسان رسمی دادگستری واریز کند و پس از انجام کارشناسی فیش واریزی را پشت نویسی و تحویل کارشناس مینماید تا نسبت به دریافت آن اقدام کند اخذ مبلغ خارج از مبلغ اعلامی دادگاه قابل پیگیری میباشد