ترک منزل غیر قانونی است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۷۹ #01848897

سلام..من دختری ۲۷ ساله هستم و قصد ازدواج با اقایی رو دارم که باهاش رابطه داشتم، خونوادم مخالفن و پدرم مدارک شناساییمو برداشته و اجازه خروج از خونه هم ندارم، اگر از خونه خارج بشم و اقدام کنم برای المثنی و نخوام برگردم امکانش هست؟ یا میتونه از طریق پلیس پیگیر شه؟میتونن برم گردونن خونه یا من میتونم مخالفت کنم و برنگردم؟ ضمن اینکه تمام وسایل شخصیمو هم گرفتن و حتی اجازه کار کردن هم بهت نمیده
ممنون میشم راهنماییم کنید.

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اذن یکی از شروط لازم برای عقد دائم دخترباکره است.(ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی) اما در ادامه همین ماده قانونی یک استثنا توسط قانونگذار آورده است که اذن پدر ساقط خواهد بود آنهم زمانی است که پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اذن خودداری نمایند که در اینصورت دختر می تواند ضمن مراجعه به دادگاه و تقاضای اجازه ازدواج البته با معرفی کامل مردی که قصد ازدواج با ایشان را دارد و شرایط نکاح و غیره این اجازه را بگیرد و اقدام به ثبت ازدواج در دفاتر ثبت ازدواج نماید. اما خروج از منزل می تواند از نظر اخلاقی پسندیده نباشد و هم برای شما و هم خانواده تبعات خوبی در بر نداشته باشد. بنابراین اگر مصمم به ازدواج هستید و از همه نظر ارزیابی هایتان مثبت بوده تنها راه قانونی مراجعه به دادگاه می باشد.

ازدواج که مد نظر شماست با اجازه دادگاه خانواده امکانپذیر است به میتوانید تقاضای المثنی برای شناسنامه کنید

با درود اگر دوشیزه باشید اذن پدر نیاز است، بهتر است در نظر خویش تجدید نظر کنید.

با سلام
با توجه به اینکه شما به سن قانونی رسیده اید عملا امکان اجبار شما به حضور در منزل وجود نداره و قانونا هم چنین حکمی علیه شما صادر نمیشه...
در صورت مخالفت بی دلیل پدرشما با ازدواج میتونید از دادگاه با معرفی مردی که قصد ازدواج با ایشون رودارید تقاضای اجازه ازدواج کنید

سلام
برای ازدواج باید اذن پدر باشد ولی می توانید مستقل زندگی کنید.