آیا این امکان وجود دارد که قاضی دستور خلع ید بدهد با اینکه شریک ملک همسر بنده است و باید محلی برای زندگی داشته باشیم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۷۱ #01476831

با سلام.
زوج هستم. خانه ای داریم به صورت مشاع و سه دانگ سه دانگ با همسرم.
به دلیل مشکلات فی مابین، زوجه در آن خانه زندگی نمیکند. و بنده آنجا ساکن هستم.
اکنون زوجه درخواست خلع ید از ملک داده.
همچنین لازم به ذکر است زوجه سه دانگ بنده را بابت مهریه توقیف کرده اما به دلیل اینکه در رهن بانک است نتوانسته به نام خود بزند.
اگر قاضی دستور به خلع ید دهد، تکیلف ملک چه می شود؟

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
درصورتیکه این ملک تنها منزل مسکونی شما باشد جزمستثنیات ملک بوده وقابل توقیف نمی باشد

امکان توقیف منزل در مرحله تامین خواسته وجود دارد و شما هم میتوانید اعتراض کنید و به عنوان مستثنیات دین درخواست رفع آن را از دادگاه بخواهید و معمولا هم منزل مسکونی توقیف نمیشود ولی از آنجائیکه ۳ دانگ آن نیز به نام همسرتان است و شما به تنهایی دارید از آن استفاده میکنید و همسر شما هم میتواند ادعای اعسار را داشته باشد و استفاده از ملک ایشان بدون اجرت المثل امکان اینکه رای به ایشان داده شود هم وجود دارد با این حال رویه های مختلفی در مورد توقیف ملک شخصی بین قضات وجود دارد و تشخیص اینکه مستثیات هست یا نه بعهده دادگاه است که پیشنهاد میشود از همفکری با یک مشاوره حقوقی یا وکیل نیز یاری بگیرید.
موفق باشید

با سلام
اگر اثبات شود که ملک جزو مستثنیات دین بوده رفع توقیف خواهد شد

باسلام
در صورت اثبات امر که این ملک جزو مستثنیات دین بوده لذا میتوانید رفع توقیفی نمایید
برای اظهار نظر دقیق بایستی پرونده و سند مالکیت شرکا مطالعه گردد