چگونه با نظر خلاف واقع کارشناسی در پرونده مطالبه دفاع کنم؟

پرسیده شده ۱۱ ماه پیش۱۸ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام

چکی از شخصی دریافت کردم به مبلغ ۲۰ میلیون بابت کارهای صنعتی که برایش انجام دادم. طرف، چک را از یک شرکت با حواله به نام خودش گرفته و بعد از مهر و امضا به من خرج کرده. چک قدیمی است. چک پاس نشد. زنگ زدم به صاحب حساب، گفت این چک و کل دسته چک این حساب سرقتی هست و چند سال پیش از وی دزدیده شده و حساب هم مسدود شده بود. برای همین من فقط از آن شخصی که برایش کار کرده بودم شکایت کردم و البته با وی هم قراردادی داشتم به مبلغ ۲۰ میلیون برای سال قبل که پول آن قرارداد را قبلا واریز کرده بود.

وکیلش آمده دادگاه می‌گوید چرا از صاحب حساب شکایت نکردم و اینکه وجه این چک قبلا به حساب من واریز شده و همان قرارداد سال قبل بوده. این درحالی‌ست که بنده چندین مرتبه با آن شخص کار بعد از آن قرارداد کار کردم و در مقاطع مختلف بعد از آن قرارداد پول به حساب من واریز کرده بود. البته مراودات ما بعد از تسویه آن قرارداد، شفاهی بود چون دیدم حسابش خوبه دیگه مکتوب کار نمی‌کردیم و بهم اعتماد کردیم و البته بنده وقتی می‌دیدم حسابش سنگین می‌شد ازش چک و پول می‌گرفتم در طول سال.

حالا وکیل طرف تقاضای کارشناسی کرده. کارشناس از من قرارداد می‌خواست گفتم مراودات ما بغیر از آن قرارداد اول پارسال شفاهی بوده و طرفم واریزی‌های کارهای مختلف را برای کارشناس ارائه داده و کارشناس هم نظر داده پول معادل وجه آن چک به حساب من واریز شده و من بابت چک طلبکار نیستم و استدلال کرده این چک بابت آن قرارداد پارسال بوده.

این درحالی است که مبالغ واریزی به حساب بنده چند برابر مبلغ چک بوده و من کارهای زیادی کردم و وجوه مختلف دریافت کردم و حتی دو فقره چک دیگر نیز به من خرج کرده است که آنها هم وصول نشده و مبالغ واریزی بیشتر و دو چک برگشتی شاهد و صادق ادعای بنده است.

الان کارشناس مثل اینکه اعتقادی به معامله شفاهی و .. ندارد و می‌گوید چون اندازه مبلغ چک و آن قرارداد پارسال، پول به حساب من واریز شده من طلبم بابت چک را دریافت کردم و به ایشان گفتم اگر اینطور است چرا دو فقره چک دیگر از طرف نزد من هست؟ چرا چند برابر آن پول قرارداد اول و چک موصوف به حساب من واریز شده؟ این نشان می‌دهد که ما غیر از آن قرارداد و بعد از آن با هم کار می‌کردیم ولی متاسفانه قبول نکرد و نظرش را علیه بنده داد.

الان با وجود چک بانکی در دست بنده و امضای پشت چک و واریزهای مستمر آیا نظر کارشناسی منطقی و قانونی است و اینکه اگر بنده مستحق دریافت چک نبودم چرا وقتی پول به قول خودشان تسویه شده چک نزد من مانده و از روز درخواست مطالبه چک تا زمان جلسه که حدود ۱۰ ماه می‌گذرد متشاکی دادخواست استرداد چک و لاشه آن یا هر ادعایی که نشان دهد چک بدون دلیل نزد من بوده را ارائه نکرده؟

چگونه دفاع کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وکلا اعلام کرده‌اند که می‌توانید به نظر کارشناسی اعتراض کرده و تقاضای ارجاع به هیئت کارشناسی سه‌نفره بدهید. مبنای دفاع شما باید استقلال سند چک، باقی ماندن لاشه چک نزد شما، عدم دادخواست استرداد از سوی طرف، واریزهای متعدد و سایر چک‌های برگشتی باشد که تداوم مراودات را نشان می‌دهند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

روش اعتراض به نظر کارشناس در مطالبه چک

نظر کارشناسی که مراودات بعدی و سایر چک‌ها را نادیده گرفته باشد فاقد جامعیت است و تصمیم نهایی بقای طلب با قاضی است. شما می‌توانید در مهلت مقرر به این نظریه اعتراض کرده و تقاضای هیئت کارشناسی سه‌نفره کنید. در لایحه دفاعیه خود تاکید کنید که چک سندی مستقل است و اگر بدهی تسویه شده بود، لاشه چک نزد شما باقی نمی‌ماند و طرف دعوای استرداد طرح می‌کرد. همچنین واریزی‌های مکرر و دو فقره چک برگشتی دیگر را به عنوان دلیل استمرار معاملات ارائه دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

امین مقدم

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵ نظر)

با سلام
اعتراض بده و بگو:
۱. چک سند مستقل است و تا وقتی وجهش پرداخت نشده، دین باقی است.
۲. اگر تسویه شده بود، باید چک پس داده می‌شد.
۳. واریزهای متعدد و دو چک برگشتی ثابت می‌کند معاملات ادامه داشته.
۴. طرف مقابل دعوای استرداد چک نکرده، پس بدهی پابرجاست.
درخواست کارشناسی سه‌نفره بده تا نظر اصلاح شود.

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۲ نظر)

سلام
با توجه به کثرت مطالب، مشاوره تلفنی و متنی با وکلا توصیه می شود

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود از مشاوره همکاران محترم برنامه بهره مند شوید

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

کارشناس تنها در خصوص مدارک و مستندات مکتوب تقدیمی میتواند اظهارنظر نماید و تصمیم گیری در خصوص بقای مطالبات شما با قاضی است . اگر قادر به اثبات مطالبات خود باشید میتوانید دفاع لازم را به عمل آورید در غیر اینصورت باید بر علیه صادر کننده چک طرح دعوی نمایید .

نمایش ۱۴ پاسخ دیگر وکلا

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۴ نظر)

با سلام
با توجه به طولانی بودن پرسش بهتر است از مشاوره وکلای بنیاد بهره ببرید.

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،از مشاوره وکلای بنیاد بهره ببرید.

محمدمهدی قنبری

محمدمهدی قنبری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۲ نظر)

سلام وقتت بخیر
از مشاوره همکاران محترم برنامه بهره مند شوید
موفق باشید

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

با سلام سوال شما نیاز به بررسی و گفتگوی بیشتر دارد

سجاد مسعود

کارشناس حقوقی

۴٫۰(۲ نظر)

باسلام باید بررسی تا ابراز نظر شود لطفا از خدمات آنلاین بنیاد استفاده نمایید

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی
نظر کارشناسی در این پرونده، اگر صرفا بر اساس تطابق مبلغ چک با یک قرارداد قدیمی صادر شده باشد و سایر مراودات شفاهی، چک‌های دیگر و واریزی‌های متعدد نادیده گرفته شده باشد، فاقد جامعیت و دقت حقوقی است. شما می‌توانید با استناد به عرف معاملاتی، چک‌های برگشتی دیگر، و واریزی‌های مستمر، تقاضای کارشناسی مجدد یا ارجاع به هیات کارشناسی کنید.

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

بهترا ست اقدام به رزرو مشاوره با وکلا نمایید

محمدمهدی کفشوندی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

درود بر شما
نیاز به بررسی دارد

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام کاربر گرامی نیاز به بررسی دارد

عباس باغبان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴۷ نظر)

سلام ~
از مشاوره وکلای بنیاد بهره مند شوید.

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

اظهارنظر نیاز به بررسی بیشتر موضوع دارد.

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷۰ نظر)

سلام و احترام
از مشاوره تخصصی بهره بگیرید.

محمدباقر سلیمانگلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۹ نظر)

با سلام میتوانید به نظریه کارشناس اعتراض نموده و به هییت کارشناسی ارجاع گردد.

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
باید دلایل قانونی ارائه شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید