منظور از «اعاده» در آمار شعبه رسیدگی‌کننده چیست؟

پرسیده شده ۱ ماه پیش۳۰ پاسخ ثبت شده

در یک پرونده، عبارت «با توجه به گزارش واصله، از آمار کسر و اعاده گردید» درج شده است. منظور از «آمار» در اینجا آمار شعبه‌ی رسیدگی‌کننده است یا آمار مرجع دیگری؟ همچنین مقصود از «اعاده» بازگشت پرونده به دفتر همان شعبه است یا اعاده به شعبه‌ی بدوی؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

منظور از آمار، موجودی پرونده‌های فعال در همان شعبه رسیدگی‌کننده است که ابلاغیه را صادر کرده است. اعاده نیز به معنای خارج شدن پرونده از این شعبه و بازگرداندن آن به مرجع قبلی یا مرجع مربوطه جهت ادامه اقدامات قانونی است.

این قاعده کلی درباره اصطلاحات اداری دادگاه‌هاست، اما مقصد نهایی پرونده شما کاملا به متن گزارش و گردش کار پرونده‌تان بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مفهوم کسر از آمار و اعاده پرونده

عبارت کسر از آمار به این معناست که پرونده از موجودی و فهرست پرونده‌های در حال رسیدگی همان شعبه صادرکننده دستور خارج شده است. کلمه اعاده نیز به مفهوم بازگرداندن پرونده به مرجع قبلی، شعبه بدوی، دادسرا یا مرجع مربوطه برای ادامه اقدامات یا رفع نقص است. این تصمیم یک اقدام اداری و آماری است و به معنی صدور رای نهایی یا مختومه شدن ماهوی پرونده نیست. برای تعیین دقیق اینکه پرونده به کدام مرجع فرستاده شده، باید سابقه گردش کار و گزارش واصله بررسی شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امیر مهدی‌زاده

امیر مهدی‌زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۸ نظر)

درود بر شما؛
«از آمار کسر و اعاده گردید» اصطلاح اداری آماری در گردش پرونده است و به‌خودی‌خود متضمن صدور رای، مختومه‌شدن ماهوی یا اعاده دادرسی نیست. «کسر از آمار» معمولا یعنی پرونده موقتا از موجودی آماری شعبه خارج شده و «اعاده» یعنی برای ادامه اقدام قانونی به مرجع یا شعبه مربوط بازگردانده شده است.

اینکه اعاده به همان شعبه، شعبه بدوی یا مرجع دیگر باشد، از همین عبارت قابل تشخیص نیست و باید «مرجع اعاده‌شونده» در دستور قضایی یا گردش بعدی پرونده ملاحظه شود. در مواردی، پرونده از آمار شعبه بالاتر کسر و برای رفع نقص یا تکمیل تحقیقات به شعبه بدوی اعاده می‌شود؛ در موارد دیگر نیز به مرجع معطی نیابت بازمی‌گردد.

بنابراین در عبارت مورد سؤال، «آمار» اصولا ناظر به آمار همان مرجعی است که دستور کسر از آمار را صادر کرده، نه لزوما آمار مرجع بدوی؛ و «اعاده» صرفا با مشاهده گردش بعدی پرونده قابل تعیین است. برای تشخیص قطعی محل فعلی پرونده، متن کامل گردش قبل و بعد از این عبارت تعیین‌کننده است.

سید محمد جواد حسینی حقیقت

سید محمد جواد حسینی حقیقت

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

ضمن عرض سلام منظور این است که پرونده شما از آمار پرونده های آن مرجعی که این ابلاغیه را صادر کرده است کسر شده و به مرجع قبلی بازگردانده شده است.موفق باشید

علی قاسمی

علی قاسمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

به این معناست که پرونده شما از آمار مرجعی که این ابلاغیه را برای شما صادر کرده است کسر شده و به مرجع قبلی برگردانده شده است

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
در این عبارت، آمار معمولا آمار موجودی پرونده‌های همان شعبه یا واحد قضایی رسیدگی‌کننده است؛ یعنی پرونده از موجودی آماری آن شعبه کسر شده است.
اما اعاده لزوما به معنای برگشت پرونده به شعبه بدوی نیست. این عبارت در گردش اداری پرونده می‌تواند به معنای بازگرداندن پرونده به مرجع یا واحدی باشد که باید آن را دریافت کند؛ تشخیص دقیق آن به سابقه گردش پرونده بستگی دارد.

نمایش ۲۶ پاسخ دیگر وکلا
محمدباقر سلیمانگلی

محمدباقر سلیمانگلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۹ نظر)

با سلام در صورتیکه نوشته شود پرونده به شعبه اعاده گردد منظور به شعبه قبلی است

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

منظور این است که از آمار شعبه ی رسیدگی کسر شده و پرونده را به شعبه ی قبلی برگردانده شده است

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

عبارت «کسر و اعاده» معمولا به معنای خارج شدن پرونده از آمار شعبه جاری و بازگشت آن به شعبه مرجوع‌الیه (قبلی) است.
«آمار» در اینجا به آمار پرونده‌های فعال آن شعبه اطلاق می‌شود و هدف، مدیریت آمار و کاهش حجم پرونده‌های غیرضروری است.
«اعاده» به معنای بازگشت پرونده به شعبه‌ای است که قبلا از آن ارسال شده (مانند شعبه بدوی یا شعبه صادرکننده دستور).
برای تفسیر دقیق‌تر، باید به متن کامل دستور قضایی مراجعه شود.

علیرضا باقری

علیرضا باقری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۱ نظر)

منظور از این عبارت معمولا این است که پرونده بر اساس گزارشی که به شعبه رسیده، از موجودی یا آمار شعبه خارج شده و به مرجع یا مرحله‌ای که باید پرونده به آن بازگردد، اعاده شده است.

بنابراین «آمار» در اینجا غالبا آمار همان شعبه‌ای است که پرونده در آن ثبت و تحت رسیدگی بوده؛ یعنی پرونده دیگر جزء پرونده‌های جاری آن شعبه محسوب نمی‌شود.

اما اینکه «اعاده» دقیقا به دفتر همان شعبه، شعبه بدوی، دادسرا یا مرجع دیگری باشد، از این عبارت به‌تنهایی مشخص نیست و باید گزارش واصله یا گردش کار پرونده بررسی شود. پس از صرف عبارت «از آمار کسر و اعاده گردید» نمی‌توان با قطعیت گفت پرونده به شعبه بدوی برگشته است.

نسیم روشنفکر

نسیم روشنفکر

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۰ نظر)

از شعبه ای که ارسال شده بود مجددا به همانجا برگشت داده شده واز آمار آن شعبه کسر میشو

الهام اسحاقیان درچه

الهام اسحاقیان درچه

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلاماگر نوشته پرونده به شعبه اعاده گردید یعنی پرونده شما به همان شعبه اولی که ارسال شده بوده برگردانده وازامار پرونده های شعبه دوم کسرگردیده

امیر فراستی

امیر فراستی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

سلام پیرو سوال شما، عبارت «با توجه به گزارش واصله، از آمار کسر و اعاده گردید» معمولا یک عبارت اداری در گردش پرونده است. منظور از «آمار» غالبا آمار موجودی همان شعبه یا واحد قضایی است که پرونده در آن ثبت و در حال رسیدگی بوده؛ یعنی پرونده از موجودی آماری آن شعبه خارج شده است. واژه «اعاده» نیز به‌تنهایی به معنی اعاده به شعبه بدوی نیست و معمولا یعنی پرونده به مرجع یا واحدی که طبق دستور یا گردش اداری باید دریافت‌کننده آن باشد، برگشت داده شده است؛ اینکه دقیقا به دفتر همان شعبه، شعبه صادرکننده رای یا مرجع بدوی اعاده شده، از گردش کار پرونده و عبارت‌های بعدی سامانه مشخص می‌شود. بنابراین صرف این جمله نمی‌توان گفت پرونده حتما به شعبه بدوی برگشته است.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

منظور از «آمار»، شماره ثبت پرونده در سامانه یا دفتر همان شعبه و «اعاده» به معنای بازگشت پرونده برای اصلاح یا رسیدگی مجدد به همان شعبه است.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

منظور آمار گرونده های همان شعبه است
اعاده نیز یعنی پس فرستادن پرونده به مرجع قبلی

سجاد ابراهیمی

سجاد ابراهیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

در این عبارت، «از آمار کسر» معمولا به معنی خارج شدن پرونده از موجودی آماری شعبه رسیدگی‌کننده است؛ یعنی پرونده در آمار پرونده‌های جاری آن شعبه محسوب نمی‌شود.

«اعاده گردید» نیز به‌تنهایی به معنای اعاده پرونده به شعبه بدوی نیست؛ بلکه یعنی پرونده پس از اقدام یا بررسی، به مرجع یا شعبه‌ای که باید ادامه رسیدگی را انجام دهد بازگردانده شده است.

برای تشخیص دقیق، باید قبل و بعد از این عبارت، عنوان مرجع و گردش کار پرونده بررسی شود؛ چون «اعاده» بسته به مرحله پرونده ممکن است به شعبه صادرکننده، دادسرا، اجرای احکام یا مرجع دیگر باشد.

حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

عبارت از آمار کسر و اعاده گردید یک اصطلاح اداری برای خروج موقت پرونده از آمار عملکرد شعبه است و به معنای صدور رای نهایی یا مختومه شدن پرونده نیست

این عبارت صرفا نشان می‌دهد پرونده به دلیل نیاز به تکمیل تحقیقات یا رفع نقص به مرجع دیگری ارسال شده است

برای اطلاع از وضعیت دقیق و محل فعلی پرونده باید گردش کار بعدی را در سامانه مشاهده کنید تا مشخص شود پرونده به کدام شعبه یا مرجع فرستاده شده است

سمیه آرزه

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۷۶ نظر)

سلام.
در این عبارت، «آمار» معمولا به آمار موجودی و عملکرد همان شعبه یا واحد قضایی رسیدگی‌کننده اشاره دارد و «از آمار کسر و اعاده گردید» یعنی پرونده به دلیلی که در گزارش ذکر شده، از موجودی آماری آن شعبه خارج و به مرجع یا واحد مربوط برگردانده شده است.
بنابراین «اعاده» لزوما به معنای اعاده پرونده به شعبه بدوی نیست. اینکه پرونده دقیقا به کجا اعاده شده، به متن کامل دستور، گزارش و سابقه گردش پرونده بستگی دارد.
برای تشخیص قطعی باید عبارت قبل و بعد از این جمله و آخرین گردش پرونده بررسی شود.

محمد رفیعی راد

محمد رفیعی راد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

درود
«کسر از آمار» معمولا یعنی پرونده از موجودی آماری همان شعبه‌ای که پرونده در آن قرار داشته خارج شده است؛ اما «اعاده» لزوما به شعبه بدوی نیست و باید دید در متن، مرجع مقصد چه عنوانی دارد. در برخی موارد پرونده به مرجع ارسال‌کننده یا مرجع معطی نیابت برگردانده می‌شود در کل اعاده میشود به شعبه دستور دهنده اقدامات.
با احترام

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی منظور شعبه رسیدگی کننده می باشد

الهه طالبی

الهه طالبی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۳۷ نظر)

سلام، وقت بخیر
منظور از آمار شعبه رسیدگی کننده می باشد. منظور از اعاده یعنی بازگردان که با توجه مورد سوال شما بازگشت به شعبه بدوی می باشد

محمدمیکائیل رجبی نسب

محمدمیکائیل رجبی نسب

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

عبارت «از آمار کسر و اعاده گردید» معمولا یک اصطلاح اداری و آماری در سامانه یا دفاتر قضایی است و به معنای اعاده دادرسی یا بازگشت پرونده به شعبه بدوی نیست.

منظور از «کسر از آمار» این است که پرونده، به علت وجود ایراد در ثبت، ارجاع، احتساب آماری یا گزارش عملکرد، از تعداد پرونده‌های موجود یا مختومه شعبه خارج شده است. «اعاده» نیز غالبا به معنای برگرداندن پرونده به دفتر همان شعبه یا مرجع اداری مربوط برای اصلاح، بررسی یا اقدام مجدد است؛ مگر اینکه در متن گزارش، مرجع دیگری به‌طور مشخص تعیین شده باشد.

بنابراین، از این عبارت به‌تنهایی نمی‌توان نتیجه گرفت که پرونده به شعبه بدوی اعاده شده یا تصمیم قضایی جدیدی درباره آن اتخاذ شده است. برای اطلاع دقیق باید گزارش واصله، گردش کار پرونده و آخرین اقدام ثبت‌شده در سامانه بررسی شود

طیبه اصغری

طیبه اصغری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۶ نظر)

درود.به این معنی است که پرونده از شعبه خارج شده و از آمار پرونده های شعبه کسر شده و به مرجع مربوط برای ادامه ی رسیدگی اعاده شده است

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
به‌طور کلی، عبارت «از آمار کسر و اعاده گردید» در گردش پرونده معمولا به این معناست که پرونده از موجودی/آمار مرجعی که پرونده در آن قرار داشته خارج و به مرجع مربوط اعاده شده است.
بنابراین:
«آمار» معمولا آمار همان شعبه یا مرجعی است که پرونده در آن ثبت و موجود بوده.
«اعاده» یعنی پرونده به مرجعی که باید ادامه رسیدگی یا اقدام را انجام دهد بازگردانده شده؛ لزوما به معنای بازگشت به شعبه بدوی نیست.
برای تشخیص دقیق، باید دید پرونده قبل از عبارت «کسر از آمار» در کدام شعبه بوده و در گردش کار، مقصد اعاده چه مرجعی ذکر شده است.

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

در این عبارت، «آمار» معمولا به آمار همان مرجعی اشاره دارد که پرونده در آن مقطع در حال رسیدگی است؛ یعنی پرونده از موجودی/آمار کاری آن شعبه یا مرجع خارج می‌شود. این اصطلاح لزوما به معنای مختومه شدن پرونده نیست. در نمونه‌های قضایی نیز عبارت «پرونده از آمار شعبه کسر ... به مرجع ارسال‌کننده اعاده گردد» به همین معنا به‌کار رفته است

میثم امیرزاده

میثم امیرزاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

سلام از آمار شعبه حاضر کسر شده و به مرجع قبلی ارجاع شده است

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۴ نظر)

به این معنی است که از آمار شعبه کسر شده و به شعبه قبلی برگشت خورده است.

الیکا فخرایی لطف آبادی

الیکا فخرایی لطف آبادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

سلام. منظور از آمار، آمار پرونده‌های شعبه است که پس از انجام اقدام مذکور از سجلات شعبه کسر می‌شود. اعاده نیز به معنای بازگشت پرونده به دفتر همان شعبه جهت انجام امور اداری و ثبت نهایی است.

جاوید محمدی

جاوید محمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۲ نظر)

با سلام کاربر گرامی منظور آمار رسیدگی پرونده‌ها در شعب می‌باشد و منظور از اعاده بازگشت پرونده یاب شعبه رسیدگی کننده و یا به شعبه مادون می‌باشد

زهرا رفیعی

زهرا رفیعی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۲ نظر)

عبارت «از آمار کسر و اعاده گردید» معمولا یک اصطلاح اداری سامانه‌ای است و بدون دیدن گردش‌کار نمی‌توان با قطعیت گفت منظور آمار کدام واحد است. «اعاده» نیز اصولا به معنای بازگرداندن پرونده به مرجع/واحدی است که باید اقدام بعدی را انجام دهد، نه الزاما شعبه بدوی.

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

منظور آمار همان شعبه رسیدگی کننده است و اعاده یعنی بازگشت پرونده به مرجع ارسال کننده قبلی مانند شعبه بدوی یا دادسرا

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
این مورد مربوط به شعبه است ارتباطی با طرفین دعوی ندارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید