تصادف بدون برخورد مستقیم: تعیین مقصر حادثه در آزادراه چگونه است؟

پرسیده شده ۲ ماه پیش۳۷ پاسخ ثبت شده

در آزادراه هنگام سبقت از سمت چپ یک اتوبوس، خودرویی با سرعت زیاد از پشت نزدیک شد. برای پیشگیری از تصادف، سرعت را افزایش دادم و پس از اتمام سبقت، به‌آرامی به لاین راست بازگشتم. هیچ برخورد مستقیمی بین خودروی من و اتوبوس رخ نداد، اما راننده اتوبوس دچار وحشت شد و به گاردریل برخورد کرد. با این توضیحات، مقصر حادثه کیست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

عدم برخورد مستقیم لزوماً به معنای عدم مسئولیت نیست و مقصر نهایی بر اساس نظریه کارشناس، کروکی و بررسی رابطه سببیت تعیین می‌شود. اگر سبقت و تغییر مسیر شما قانونی، با رعایت فاصله و بدون رفتار ناگهانی بوده باشد، مسئولیتی متوجه شما نخواهد بود.

این یک قاعده کلی است، اما مقصر شناخته شدن شما دقیقاً به نحوه تغییر مسیر، فاصله بازگشت به لاین و نظر کارشناس تصادفات بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مسئولیت در تصادف بدون برخورد مستقیم

نبود برخورد مستقیم به‌تنهایی مانع از ایجاد مسئولیت نیست، اما برای مقصر شناخته شدن باید تقصیر و رابطه سببیت میان عمل شما و حادثه اثبات شود. چنانچه سبقت در شرایط مجاز بوده و بازگشت به لاین راست به‌آرامی و با رعایت فاصله ایمن صورت گرفته باشد، مسئولیت حادثه متوجه شما نیست و ناشی از عدم توانایی راننده اتوبوس در کنترل وسیله نقلیه است. همچنین رفتار خطرناک خودرویی که از پشت با سرعت نزدیک شده نیز در تحلیل حادثه مؤثر است. در نهایت، تعیین دقیق مقصر منوط به بررسی کروکی پلیس، اظهارات طرفین و نظر کارشناس رسمی تصادفات خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
فاطمه شمس الدینی

فاطمه شمس الدینی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

در تصادف بدون برخورد مستقیم هم اگر راننده با تغییر مسیر ناگهانی یا سبقت غیراصولی باعث وحشت و انحراف دیگری شود، ممکن است مقصر شناخته شود.
اگر سبقت شما قانونی و با فاصله ایمن بوده و بازگشت به لاین راست هم ناگهانی نبوده، تقصیر با اتوبوس است. اما اگر بازگشت شما ناگهانی و نزدیک به اتوبوس بوده، ممکن است شما مقصر اصلی یا مشترک باشید.
نتیجه نهایی به کروکی، اظهارات طرفین و نظر کارشناسی بستگی دارد.
باید در دفاعیات خود اثبات کنید سبقت و تغییر خط با رعایت فاصله و مقررات انجام شده و اتوبوس به دلیل سرعت یا عدم کنترل راننده منحرف شده است.

عباس حاتمی

عباس حاتمی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

وقت بخیر شما صرفا سبقت گرفتین
و علت برخورد اتوبوس بی احتیاطی و بی مبالاتی خودش بوده

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی در این خصوص کسی مسئول نیست

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۴ نظر)

صرف وقوع واکنش روانی از سوی راننده اتوبوس و در نتیجه انحراف و برخورد وی با گاردریل، به‌تنهایی واجد دلالت بر احراز مسئولیت مدنی یا کیفری برای راننده خودروی شما نمی‌باشد. تحقق مسئولیت منوط به احراز ارکان سه‌گانه شامل تقصیر، ورود ضرر، و رابطه سببیت مستقیم یا مؤثر میان رفتار منتسب و نتیجه حادثه است.

چنانچه سبقت از سمت چپ در محدوده مجاز و با رعایت ضوابط آیین‌نامه‌ای انجام شده باشد و پس از اتمام سبقت، بازگشت به خط عبور راست با رعایت فاصله ایمن و بدون ایجاد انسداد یا مزاحمت برای وسیله نقلیه مورد سبقت صورت گرفته باشد، اصل بر عدم انتساب تقصیر به راننده سبقت‌گیرنده خواهد بود. همچنین افزایش سرعت در شرایط اضطراری، در صورتی که در راستای اجتناب از برخورد با وسیله نقلیه ثالثی باشد که با سرعت غیرمجاز و به‌صورت خطرناک از پشت نزدیک شده، می‌تواند در قالب **رفتار واکنشی موجه **مورد ارزیابی قرار گیرد.

از سوی دیگر، رفتار راننده خودرویی که از عقب با سرعت غیرمجاز نزدیک شده، از حیث ایجاد وضعیت خطر و برهم زدن تعادل ترافیکی، واجد اهمیت اساسی در تحلیل کارشناسی حادثه است و می‌تواند در زنجیره سببیت به‌عنوان عامل مؤثر یا حتی غالب مورد توجه قرار گیرد.

انتساب قطعی تقصیر به راننده خودروی شما فاقد مبنای حقوقی کافی است و تعیین مسئولیت نهایی منوط به بررسی کارشناسی شامل کروکی پلیس، اظهارات طرفین، مستندات تصویری، آثار فنی صحنه و تحلیل رابطه سببیت توسط کارشناس رسمی تصادفات می‌باشد. بدیهی است فقدان برخورد مستقیم میان دو وسیله نقلیه، اگرچه قرینه‌ای مهم در نفی تقصیر مستقیم است، لیکن به‌تنهایی برای رفع مسئولیت کافی نخواهد بود.

نمایش ۳۳ پاسخ دیگر وکلا
پریسا باوادی

پریسا باوادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

در تصادفات معمولا دادگاه کارشناس تعیین می نمایند و بر اساس نظربه کارشناس رای می دهند و با توجه به گفته های شما بدیهی است مادامی که برخورد انجام نشده تقصیری هم از سوی شما قابل اثبات نیست

سمیه آرزه

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۷۶ نظر)

سلام
مقصر بودن صرفا به برخورد مستقیم بستگی ندارد؛ کارشناس تصادفات باید تقصیر و رابطه سببیت را بررسی کند. اگر سبقت و تغییر مسیر شما طبق مقررات بوده و رفتار شما علت مؤثر حادثه نباشد، مسئولیتی ندارید؛ در غیر این صورت ممکن است حتی بدون برخورد مستقیم نیز مقصر شناخته شوید.

علی اسماعیلی

علی اسماعیلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
معمولا در تصادفات ارجاع به کارشناسی را داریم که در صورت طرح موضوع در دادگاه نتیجه کارشناسی تعیین کننده خواهد بود .

صفورا علیخانی

صفورا علیخانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام
در تصادفات، موضوع به کارشناسی ارجاع میشود و بر اساس نظریه کارشناسی رای صادر میشود ولی این نکته قابل ذکر است که بین ضرر وارده و اقدام شما باید رابطه سببیت وجود داشته باشد و احراز گردد در صورتی که بر اساس کروکی حادثه و نظریه کارشناس مقصر شناخته نشوید مسئولیتی متوجه شما نمی باشد.

زهرا رفیعی

زهرا رفیعی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۲ نظر)

کروکی، فیلم دوربین، شهادت شهود و نظر کارشناس تصادفات تعیین‌کننده است

محمود رئیسی

محمود رئیسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

سلام
با توجه به توضیحات شما ، می‌بایست توسط افسر راهور موضوع تصادف بررسی گردد تا مقصر و میزان تقصیر مشخص گردد باید توسط افسر راهور کروکی تنظیم گردد

سعید بزرگی کازرونی

سعید بزرگی کازرونی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۷ نظر)

با سلام
شما برای جلوگیری از تصادف سرعت خود را افزایش داده و سپس به لاین راست بازگشته‌اید هرچند برخورد مستقیمی رخ نداده اما راننده اتوبوس ممکن است شما را عامل وحشت و انحراف تلقی کند پلیس راهور با بررسی صحنه آثار موجود و اظهارات طرفین کروکی را تنظیم می‌کند و مقصر یا مقصران را تعیین خواهد کرد.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

مقصر اصلی راننده خودروی پشت سر (متجاوز از سرعت) و راننده اتوبوس (به دلیل عدم کنترل وسیله نقلیه) هستند. شما اگر علامت نداده یا ناگهانی به راست برگشته باشید، تقصیر جزئی دارید، ولی در کل، علت اصلی تصادف سرعت غیرمجاز خودروی پشت سر و واکنش نامناسب اتوبوس است. برای تشخیص دقیق، نظر کارشناس تصادفات لازم است.

زهرا بانی رشید

زهرا بانی رشید

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

بااحترام با این توضیحات نمی‌توان صرفا شما یا راننده اتوبوس را مقصر دانست و تعیین تقصیر به نحوه سبقت و تغییر مسیر و فاصله خودروها بستگی دارد طبق ماده ۱۳۲ آیین‌نامه شما بعد از سبقت باید با فاصله کافی و به نحوی وارد لاین راست شوید که مسیر اتوبوس بسته نشود و موجب حادثه نشود از طرف دیگر طبق ماده ۱۳۴ راننده‌ای که از او سبقت گرفته می‌شود باید مسیر را باز کند و بر سرعت خود نیفزاید بنابراین اگر ثابت شود شما سبقت را از محل مجاز انجام داده و بعد از طی فاصله کافی و با راهنما وارد لاین راست شده‌اید و اتوبوس بدون برخورد و صرفا به دلیل سرعت یا واکنش نامناسب خودش با گاردریل برخورد کرده است می‌توان برای عدم تقصیر شما دفاع جدی کرد ولی اگر کارشناسی تشخیص دهد ورود شما به لاین اتوبوس بدون فاصله ایمن باعث واکنش اضطراری راننده و نهایتا برخورد با گاردریل شده باشد ممکن است شما حتی بدون برخورد مستقیم مقصر شناخته شوید
در این پرونده فیلم دوربین آزادراه و نظر کارشناس تصادفات تعیین‌کننده است

حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

سلام در این خصوص باید کارشناسی بشه و نظر بده

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

اگر سبقت از چپ در محل مجاز انجام شده و هنگام بازگشت به خط راست، فاصله و حق تقدم اتوبوس رعایت شده و مسیر آن را نبسته باشید، اصل بر این است که مسئولیتی متوجه شما نباشد.
از طرف دیگر، راننده اتوبوس نیز مکلف بوده هنگام سبقت، مسیر را برای شما باز کند و بر سرعت خود نیفزاید

شادی علی پور

شادی علی پور

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳ نظر)

.... در حالت کلی چنانچه خسارت به اتوبوس صرفا به دلیل ترس و عدم مهارت راننده در کنترل بدون برخورد با شما باشد، مسئولیتی برای شما متصور نیست. اما در این خصوص مطابق نظر کارشناس عمل می شود و اگر حسب نظر کارشناس تقصیر شما محرز باشد مسئول هستید

محمد باقری

محمد باقری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۶ نظر)

سلام
اصولا با توضیحاتی که فرمودید شما مقصر حادثه نیستید
اما موضوع تخصصی و تعیین مقصر حادثه با پلیس مرتبط می باشد

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۴۰ نظر)

باسلام
نمی‌توان بدون گزارش پلیس، کروکی، فیلم دوربین‌ها و کارشناسی گفت که شما یا راننده اتوبوس قطعا مقصر هستید. نبود برخورد مستقیم به‌تنهایی باعث نمی‌شود حادثه فاقد مقصر باشد؛ معیار اصلی این است که رفتار کدام راننده، با تخلف یا بی‌احتیاطی، سبب مستقیم یا مؤثر در خروج اتوبوس از مسیر و برخورد آن با گاردریل شده است.

امیر فراستی

امیر فراستی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

با این توضیحات، صرفا به‌دلیل اینکه اتوبوس برای جلوگیری از برخورد منحرف و به گاردریل زده، شما خودکار مقصر نیستید؛ باید رابطه سببیت و رعایت مقررات سبقت توسط هر دو راننده بررسی شود. طبق ماده ۱۳۲، سبقت از چپ و بازگشت به راست پس از طی فاصله کافی مجاز است، مشروط بر اینکه مسیر اتوبوس بسته نشود یا موجب تصادف نگردد؛ همچنین راننده‌ای که از او سبقت گرفته می‌شود نباید سرعتش را افزایش دهد.
اگر واقعا برای فرار از خطر خودروی پشت‌سر ناچار به افزایش سرعت شده‌اید و بدون بستن مسیر اتوبوس به لاین راست برگشته‌اید، می‌توان از شما دفاع کرد؛ در مقابل، سرعت غیرمجاز یا تغییر مسیر ناگهانی شما می‌تواند سهم تقصیر ایجاد کند.
در نهایت تعیین مقصر با کارشناس تصادفات و در صورت اعتراض، هیات کارشناسی است و فیلم دوربین، موقعیت خودروها، فاصله زمانی و سرعت هر دو خودرو اهمیت زیادی دارد.

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

با توجه ب شرح شما تشخیص نهایی بر عهده ی کارشناس پلیس راهور است و او با بررسی صحنه، شواهد و فیلم دوربینها علت اصلی حادثه را مشخص میکند با این حال بر اساس قوانین احتمال مقصر شناخته شدن شما بسیار کم است و این حادثه بیشتر به عملکرد خود راننده ی اتوبوس مربوط میشود

فرح ناز سنگپور زنجانی

فرح ناز سنگپور زنجانی

کارشناس حقوقی

با احترام
کارشناس تصادفات راهور می بایست گزارش دهد و گزارش و کروکی ایشان حائز اهمیت است
طریقه سبقت گرفتن و ناگهانی سرعت را افزودن و به لاین سمت راست برگشتن همگی موجب ترس راننده اتوبوس شده که با خودرو شما تصادف نکند و به گاردریل خورده است احتمالا شما نیز به علت سرعت راننده پشتی و خطر تصادف از عقب فاصله قانونی تا اتوبوس را رعایت نکرده اید و به لاین راست برگشته اید ** البته به دست فرمون خود اعتماد داشته اید** ولیکن راننده اتوبوس دچار ترس شده است. مسئولیت از شما رفع نمی گردد

مجتبی نصیری نیا

مجتبی نصیری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷ نظر)

این یک امر کارشناسی است و توسط کارشناس رابطه سببیت و رعایت مقررات سبقت توسط هر دو راننده بررسی میشود.با توجه به عدم برخورد مستقیم، احراز تقصیر شما بعید بنظر می رسد و صرف وحشت راننده اتوبوس دلیل بر احراز تقصیر شما یا ماشین دیگه نیست.

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

درود
در تصادفات بدون برخورد مستقیم، اصل بر این است که هر کس با رفتار خود باعث ایجاد خطر و حادثه شده، مسئول است. با این حال، تشخیص نهایی مقصر کاملا به تشخیص کارشناسان پلیس راهور بستگی دارد و در این نوع تصادفات، معمولا درصدی از تقصیر بین طرفین تقسیم می‌شود.

معصومه محرمخانی

معصومه محرمخانی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

برخورد بدلیل عدم کنترل وسیله نقلیه مقابل است وب شما ارتباطی ندارد مگر کارشناس تصادفات بی دلیل شما را مقصر بداند

محمدباقر سلیمانگلی

محمدباقر سلیمانگلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۹ نظر)

با سلام این موضوع نیاز به بررسی و مشاوره تخصصی دارد و هر کس به میزان تقصیرر باید جبران خسارت نماید ولی در ۱ورت عدم برخورد شما اگر سد معبری صورت گرفته باشد به تشخیص مامور احتمال تقصیر را نسبت به بخشی از تقصیر داشته باشید والا خیر

سجاد ابراهیمی

سجاد ابراهیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با این توضیحات، تقصیر قطعی شما نیست؛ چون سبقت از چپ در آزادراه اصولا مجاز است و اتوبوس نیز مکلف است هنگام سبقت‌گرفته‌شدن راه را باز کرده و سرعتش را افزایش ندهد. 
اما شما نیز هنگام بازگشت به لاین راست باید فاصله کافی و حق‌تقدم خودروهای آن لاین را رعایت کرده باشید.
اگر هیچ برخوردی رخ نداده ولی اتوبوس در اثر مانور شما به گاردریل زده، کارشناس تصادفات باید رابطه سببیت و تقصیر هر دو راننده را بررسی کند؛ صرف ادعای ترس راننده اتوبوس برای انتساب تقصیر کافی نیست.
اگر خودروی پشت‌سر با سرعت غیرمجاز نزدیک شده و شما برای جلوگیری از برخورد واکنش متعارف نشان داده‌اید، این موضوع می‌تواند دفاع مهمی برای شما باشد.

سارا جوربنیان

سارا جوربنیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳ نظر)

با سلام
موضوع نیاز به اظهارنظر کارشناس رسمی دادگستری حوزه تصادفات دارد. باید وجود تقصیر و رابطه سببیت میان فعل مقصر و بروز خسارت احراز شود.

جاوید محمدی

جاوید محمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۲ نظر)

سلام کاربر گرامی اگر در محدوده سرعت مجاز و در شرایط قانونی اقدام به سبقت نموده‌اید هیچ سببی از اسباب مسئولیت مدنی بر عهده شما نیست

یوسف فریدونی الست

یوسف فریدونی الست

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام ودرود
گزارش مرجع پلیس راهور تعیین کننده می‌باشد.
موفق و پیروز باشید.

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
صرف این توضیحات نمی‌توان قطعی گفت شما مقصر هستید. ملاک، نظریه کارشناس تصادفات و احراز رابطه سببیت است.
اگر ثابت شود تغییر مسیر یا نحوه سبقت شما موجب انحراف اتوبوس شده، ممکن است مسئول شناخته شوید؛ اما اگر اتوبوس بدون برخورد و به علت سرعت یا عدم کنترل خودش با گاردریل برخورد کرده باشد، مسئولیت می‌تواند متوجه راننده اتوبوس باشد.
برای دفاع، فیلم دوربین، شاهد و کارشناسی صحنه بسیار مهم است.

علیرضا باقری

علیرضا باقری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۱ نظر)

در فرض سؤال، صرف نبودن برخورد مستقیم بین دو خودرو، به‌تنهایی موجب مسئولیت یا عدم مسئولیت هیچ‌کدام نمی‌شود؛ ملاک، رفتار هر راننده و رابطه سببیت میان آن رفتار و برخورد اتوبوس با گاردریل است. اگر ثابت شود راننده خودرو با سبقت یا تغییر مسیر خود، بدون رعایت فاصله و شرایط ایمن، اتوبوس را در وضعیت خطرناک قرار داده و برخورد اتوبوس با گاردریل نتیجه قابل انتساب همان رفتار بوده، امکان مقصر شناخته‌شدن او وجود دارد. مقررات سبقت نیز صراحتا مقرر می‌کند پس از سبقت، نباید مسیر خودروی مورد سبقت بسته یا موجب تصادف شود. 

از طرف دیگر، اگر سبقت در محل مجاز و با رعایت فاصله و سرعت مناسب انجام شده و تغییر مسیر نیز با علامت و رعایت حق تقدم صورت گرفته باشد و اتوبوس صرفا به علت سرعت غیرمجاز، عدم کنترل وسیله یا واکنش نامتعارف خود با گاردریل برخورد کرده باشد، صرف وقوع حادثه برای انتساب تقصیر به شما کافی نیست. در چنین مواردی تعیین مقصر معمولا نیازمند بررسی دقیق صحنه، دوربین‌های آزادراه، اظهارات طرفین و نظریه کارشناسی تصادفات است؛ بنابراین در فرض سؤال، پاسخ قطعی به «مقصر کیست» بدون این اطلاعات ممکن نیست. 

اکبر کولیوند

اکبر کولیوند

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

باسلام، صرف واکنش روانی راننده اتوبوس و انحراف و برخورد وی با گاردریل، به‌تنهایی موجب احراز مسئولیت مدنی یا کیفری راننده خودروی شما نمی‌شود و تحقق مسئولیت مستلزم احراز تقصیر، ورود ضرر و رابطه سببیت مؤثر میان رفتار راننده و حادثه است. چنانچه سبقت از سمت چپ در محدوده مجاز و مطابق مقررات انجام شده و پس از آن نیز با رعایت فاصله ایمن به خط راست بازگشته باشید، اصل بر عدم انتساب تقصیر به راننده سبقت‌گیرنده است. همچنین افزایش سرعت در واکنش به خودروی ثالثی که با سرعت غیرمجاز و خطرناک از عقب نزدیک شده، می‌تواند به‌عنوان واکنش موجه به وضعیت اضطراری مورد ارزیابی قرار گیرد. رفتار راننده خودروی ثالث نیز می‌تواند در ایجاد وضعیت خطرناک و زنجیره سببیت، عامل مؤثر یا غالب تلقی شود. با این حال، تعیین مسئولیت نهایی منوط به بررسی کروکی، اظهارات طرفین، تصاویر، آثار فنی صحنه و نظریه کارشناس رسمی تصادفات است و عدم برخورد مستقیم خودروها، اگرچه قرینه‌ای مؤثر است، به‌تنهایی برای رفع مسئولیت کافی نیست

الیکا فخرایی لطف آبادی

الیکا فخرایی لطف آبادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

سلام. تعیین میزان تقصیر در حوادث ناشی از مانور خودرو که منجر به حادثه غیرمستقیم برای خودروی دیگر می‌شود صرفا با نظر کارشناس رسمی تصادفات و بررسی نحوه سبقت و رعایت فاصله ایمن مقدور است. اگر رفتار شما منطبق بر مقررات راهنمایی بوده و واکنش راننده اتوبوس غیرمتعارف تلقی شود ممکن است مسئولیتی متوجه شما نباشد.

علیرضا حاتمی نژاد

علیرضا حاتمی نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲ نظر)

درود سوال شما باید یک شخص در زمینه کارشتاس تصادفات برسی و اظهار نظر کند و بعد از آن یک وکیل مطابق قانون نظر کارشناسی برسی کند .

علی قاسمی

علی قاسمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

صرف اینکه راننده اتوبوس به واسطه ترس نتوانسته اتوبوس را کنترل کند و به گاردریل برخورد کرده است مسئولیت کیفری یا مدنی برای شما ایجاد نمیکند و از نظر بنده برای هیچکدام از یه راننده مسئولیتی متصور نیست

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

تشخیص مقصر با کارشناس پلیس است چون برخورد نداشتید معمولا راننده اتوبوس به دلیل عدم کنترل مقصر شناخته میشود مگر اینکه با دوربین ثابت شود خیلی خطرناک جلوی او پیچیده اید

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
راننده اتوبوس است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید