خدمات
بنیاد وکلا

امکان ابطال معامله و استرداد زمین موضوع وصیت‌نامه عادی پس از فروش توسط ورثه

پرسیده شده ۷ ساعت پیش۴ پاسخ ثبت شده

سلام، پدربزرگم پیش از فوت در یک وصیت‌نامه عادی و با حضور شهود، قطعه زمینی را به من بخشیده‌اند (وصیت کرده‌اند). در حال حاضر زمین به نام پدرم بوده و فروخته شده است. آیا از نظر قانونی امکان پس گرفتن زمین و ابطال معامله وجود دارد؟ ممنون.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ابطال مستقیم معامله ممکن نیست و ابتدا باید وصیت‌نامه عادی در دادگاه تنفیذ شود و مشخص گردد که ارزش زمین در محدوده یک‌سوم ترکه متوفی قرار دارد.

این مسیر کلی قانونی است، اما امکان پس گرفتن ملک به عواملی مانند وضعیت ثبتی زمین و میزان کل دارایی‌های پدربزرگ بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شرایط ابطال فروش زمینِ مورد وصیت

شما نمی‌توانید مستقیماً زمین را پس بگیرید یا معامله را باطل کنید. در گام نخست باید وصیت‌نامه عادی از طریق دادگاه تنفیذ و تایید شود. همچنین وصیت تنها تا سقف یک‌سوم کل اموال متوفی اعتبار دارد و باید اثبات شود این قطعه زمین در محدوده این یک‌سوم قرار می‌گیرد. پس از احراز این شرایط، امکان اعتراض به معامله و پیگیری بطلان آن در مراجع قضایی وجود خواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سیده سحر موسوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

شما نمی‌توانید مستقیماً زمین را بازپس بگیرید یا معامله را ابطال کنید. ابتدا باید وصیت‌نامه عادی توسط دادگاه تنفیذ شود ، سپس ثابت کنید که زمین در محدوده یک سوم وصیت‌نامه قرار دارد و متعاقبا نسبت به معامله فروش اعتراض کنید.
پرونده شما جزئیات زیادی دارد (مانند تاریخ وصیت‌نامه، وضعیت ثبت زمین، هویت خریدار، ترکیب سایر ورثه و غیره) که نتیجه را تعیین می‌کنند.

اسماعیل کبیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام .وصیت پدربزرگتان تا یک سوم اموالش نافذ است .لذا شما باید تنفیذ وصیت نامه را در دادگاه ثابت کنید سپس نسبت به بطلان انتقالات در حد یک سوم اقدام کنید

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

چون ملک به نام پدرتون بوده وصیت پدربزرگ نسبت به مال غیر طبق ماده ۸۴۱ قانون مدنی باطل است و وصیت‌نامه عادی هم بدون تنفیذ دادگاه قابل اجرا نیست بنابراین امکان پس گرفتن زمین یا ابطال معامله با خریدار وجود ندارد و تنها راه احتمالی مطالبه خسارت از پدرتون است اگر ثابت شود با علم به وصیت و به زیان تو فروخته است

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۸۰ نظر)

سلام
برای پس گرفتن زمین ابتدا باید ثابت کنید که پدربزرگتان هنگام تنظیم وصیت‌نامه مالک زمین بوده است.
اگر زمین متعلق به ایشان بوده و وصیت‌نامه نیز معتبر باشد، می‌توانید اجرای وصیت را از دادگاه درخواست کنید.
البته وصیت تا یک‌سوم اموال متوفی بدون رضایت ورثه نافذ است و برای بیشتر از آن رضایت ورثه لازم است.
اگر زمین در زمان تنظیم وصیت‌نامه متعلق به پدرتان بوده، وصیت پدربزرگ نسبت به آن قابل اجرا نیست.
بنابراین تاریخ انتقال زمین به نام پدرتان و متن وصیت‌نامه برای تعیین امکان ابطال معامله و استرداد زمین اهمیت اساسی دارد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

اسماعیل کبیری

مشاوره از ۴۴۹٬۰۰۰ تومان