اعتبار قرارداد دستنویس مشارکت در ساخت بدون تاریخ و شاهد نزد قاضی

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با عرض سلام، بنده سال ۹۰ قرارداد مشارکت در ساخت با پدرم به صورت تایپی نوشتم و فقط پدرم و بنده اثر انگشت وامضا کردیم و چون معامله خانوادگی بود ترجیح طرفین این بود شاهدی نباشد و متاسفانه فراموش کردیم‌تاریخ بزنیم و قرارداد بدون تاریخ هستش. کلیه تعهدات طرفین انجام شد و ضمنا(هیچ گونه خدشه ای در اصالت قرارداد وارد نیست) و ملک ساخته شد. حال بقیه وراث از سند زدن سه دانگ بنده خودداری می‌کنند و بنده قصد دارم‌ الزام به سند شکایت کنم. بنده دوتا سوال دارم، اول اینکه آیا این قرارداد به این شکل سندی معتبر و موثق برای قاضی هست؟ آیا فرستادن برای کارشناس خط به تشخیص قاضی هستش یا بقیه وراث درخواست کنند قاضی حرفشون رو گوش میکنه؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

قراردادِ مشارکت حتی بدون تاریخ و شاهد معتبر و قابل استناد نزد قاضی است، اما سایر وراث می‌توانند به اصالت آن تعرض کنند و ادعای جعل، انکار یا تردید مطرح نمایند. طرفین دعوا حق دارند تقاضای ارجاع به کارشناس خط و امضا کنند و تصمیم‌گیری درباره ارجاع به کارشناسی نیز به صلاحدید قاضی بستگی دارد.

این یک قاعده کلی درباره اعتبار اسناد عادی است، اما شیوه رسیدگی به پرونده شما به نحوه ایراد وراث و تشخیص قاضی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اعتبار قرارداد دست‌نویس و حق کارشناسی وراث

قرارداد شما از نظر قانونی دارای اعتبار و در دادگاه قابل استناد است، هرچند نداشتن تاریخ و شاهد از قوت آن در مقایسه با اسناد دارای شاهد می‌کاهد. سایر وراث به عنوان خواندگان دعوا این امکان را دارند که نسبت به اصالت سند تعرض کرده و ادعای جعل، انکار یا تردید مطرح کنند. طرفین می‌توانند تقاضای ارجاع موضوع به کارشناس خط و امضا را داشته باشند، اما بررسی این درخواست و ارجاع آن در نهایت به نظر و صلاحدید قاضی بستگی دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۴ نظر)

با سلام
سند موصوف معتبر و قابل استناد است لکن هریک از خواندگان می تواند ضمن طرح ادعای جعل یا تردید، ارجاع موضوع به کارشناسی را تقاضا نماید.

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
هر یک از طرفین دعوی میتوانند به جهت اثبات حقانیت ، ارجاع امر به نظر کارشناس خط و امضاء را درخواست نمایند
بالطبع وجود تاریخ و شهادت شهود در ذیل قراردادها ، اعتبار ان قرارداد را افزایش میدهد

سینا امیررحیمی

سینا امیررحیمی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

درود امکان استناد به این قرارداد وجود دارد البته هر یک از وراث دیگر امکان تعرض به اصالت سند را دارند

سمیرا ارزانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام
بله معتبر است لکن هر یک‌وراث که ادعایی داشته باشند امکان تعرض دارند

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا

الهه طالبی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴۰ نظر)

سلام، وقت بخیر سند معتبر است ولی می توانند ادعای جعل یا انکار وتردید مطرح نمایند.

رضا میرعرب

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۸ نظر)

با سلام
سند موصوف معتبر است . البته هریک از خواندگان میتواند به اصالت آن ایراد نماید .

محمد صادق محمدی ارجمند

کارشناس حقوقی

با سلام و احترام
قرارداد مذکور معتبر و قابل استناد است، اما هر یک از خواندگان می‌توانند با ادعای جعل یا تردید، درخواست ارجاع موضوع به کارشناسی را مطرح نمایند.

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۸۶ نظر)

با سلام قرارداد معتبر است و ارجاع به کارشناس خط بستگی به صلاحدید قاضی دارد.

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۹ نظر)

با سلام قرارداد معتبر و قابل استناد است لیکن هریک از خواندگان می توانند با ادعای جعل یا تردید درخواست ارجاع موضوع به کارشناسی را مطرح نمایند.

شیما کاتبی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۰ نظر)

با سلام، قرارداد شما دارای اعتبار و قابل استناد می باشد لیکن برای هریک از طرفین دعوی امکان تقاضای ارجاع امر به کارشناس خط و امضاء برای بررسی اصالت سند وجود دارد.

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

به نظر قرارداد دارای اعتبار میباشد و در هر صورت هر یک از خواندگان امکان تعرض به انرادارند

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۲ نظر)

سلام
قرارداد به نظر معتبر می باشد ولیکن طرفین حق درخواست کارشناسی دارند

سید محمد جواد نصرتی

سید محمد جواد نصرتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

درود.طرفین حق درخواست کارشناسی را دارند.

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۹ نظر)

سلام معتبر است اما هر یک از خواندگان می‌توانند به اصالت آن ایراد بگیرند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

رضا میرعرب

مشاوره از ۴۹۹٬۰۰۰ تومان