آیا می‌توان از فرزندی که مانع بازگشت مادر به خانه می‌شود شکایت کرد؟

پرسیده شده ۲۱ روز پیش۲۸ پاسخ ثبت شده

پدری هستم که پسر ۲۶ ساله‌ام باعث درگیری و اختلاف بین من و همسرم شده است. به همین دلیل، همسرم نزدیک به هفت ماه است که خانه را ترک کرده است. چند نفر حاضرند شهادت دهند که پسرم گفته است اگر مادرش بخواهد به خانه برگردد، اجازه نخواهد داد. آیا می‌توانم علیه پسرم شکایت کنم و آیا این شکایت نتیجه‌ای در بر خواهد داشت؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرفِ گفتنِ این جمله که اجازه بازگشت نمی‌دهد لزوماً جرم نیست و برخی وکلا آن را فاقد وصف مجرمانه می‌دانند، اما اگر همراه با تهدید، اجبار، ایجاد ترس یا ممانعت عملی باشد ممکن است قابل شکایت کیفری باشد.

اینکه رفتار پسرتان جرم تلقی شود یا خیر، به نوع بیان، رفتارِ عملی او و مدارکی که برای اثبات دارید بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت از فرزند بابت ممانعت از بازگشت مادر

صرفِ گفتنِ اینکه اجازه ورود به خانه را نمی‌دهد، به‌تنهایی جرم مستقلی محسوب نمی‌شود و اقدام کیفری ممکن است نتیجه‌ای نداشته باشد. با این حال، اگر رفتارهای او مصداق تهدید، اجبار، ایجاد خوف یا ممانعت عملی باشد، می‌توان با اتکا به شهادت شهود شکایت کیفری تهدید را مطرح کرد. همچنین با توجه به ترک منزل توسط همسر، پیگیری حقوقی از طریق دادخواست تمکین نیز توصیه شده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

سلام. بله، امکان شکایت وجود دارد، اما صرف اینکه پسر ۲۶ ساله گفته «اگر مادرم بخواهد برگردد، اجازه نمی‌دهم» به‌تنهایی لزوما جرم مستقلی نیست.
اگر منظور او تهدید، اجبار، ایجاد خوف یا ممانعت عملی از ورود همسر شما به منزل باشد، موضوع می‌تواند حسب رفتار و ادله، تحت عناوین کیفری از جمله تهدید بررسی شود

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام اقدام ایشان وصف مجرمانه ندارد صرفا بابت تمکین همسر دادخواست دهید

سیما حشمتی

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۳ نظر)

با سلام واحترام
صرف جمله اجازه نمی‌دهم مادرم برگردد لزوما جرم نیست و باید دید همراه با تهدید مشخص یا ممانعت عملی بوده یا خیر.

ملیحه شاهی وند

ملیحه شاهی وند

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳ نظر)

درود برشما
خیر شکایت کیفری بی نتیجه خواهد بود تا زمانیکه ممانعت فیزیکی رخ مدهد جرمی رخ نداده و صرف اختلاف خانوادگی نیز جرم نیست
چون پسرتان ۲۶ساله است شما از نظر قانونی تکلیفی به نگهداری او در منزل ندارید چنانچه خانه در مالکیت یا اجاره ی شماست میتوانید با ارسال اظهارنامه ایشان را ملزم به تخلیه نمایید و در صورت عدم تخلیه مسیر قانونی تخلیه را بخواهید

نمایش ۲۴ پاسخ دیگر وکلا
زهرا بانی رشید

زهرا بانی رشید

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

بااحترام اگر پسر شما صراحتا همسرتان را تهدید کرده باشد یا مانع بازگشت او به خانه با تهدید شده باشد اصل امکان شکایت وجود دارد اما صرف شهادت درباره اینکه گفته اجازه بازگشت نمی‌دهم لزوما برای محکومیت کافی نیست و باید محتوای دقیق تهدید و شرایط بیان آن احراز شود

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۲ نظر)

صرف اظهارات فرزند، به‌تنهایی واجد وصف کیفری نیست؛ لیکن چنانچه وی عملا مانع ورود یا استفاده مادر از منزل مشترک شود، با توجه به شهادت شهود و سایر ادله، موضوع می‌تواند حسب مورد مشمول ممانعت از حق یا مزاحمت باشد. بنابراین، در صورت تحقق ممانعت عملی، طرح شکایت و استناد به شهادت شهود قابل پیگیری است.

حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

سلام. بله، شکایت ممکن است، اما حرف او به تنهایی لزوما جرم نیست. مگر اینکه این حرف با تهدید و ترساندن همراه باشد یا او عملا جلوی ورود همسر شما را بگیرد؛ در آن صورت می‌تواند از نظر کیفری قابل پیگیری باشد.

سید محمد صابری

سید محمد صابری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲ نظر)

درود
درصورتی که الفاظ دلالت صریح بر تهدید داشته باشند.

اشکان فامیل مدبران

اشکان فامیل مدبران

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۵ نظر)

به دلیل عدم ارتکاب جرم و عدم رفتار خلاف قانون شکایت شما فاقد نتیجه است

اسماعیل غیاثوند

اسماعیل غیاثوند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

بله، می‌توانید به جرم «ممانعت از حق» و «ایجاد مزاحمت» از فرزندتان در دادسرا شکایت کنید. شهادت شهود در این مورد کاملا معتبر است.چون فرزندتان ۲۶ ساله و بزرگسال است، شما حق دارید با حکم قانونی او را از ملکی که صاحب‌خانه آن هستید، بیرون کنید.
نتیجه: با حذف این مانع، راه بازگشت همسرتان باز شده و مشکل خانوادگی شما به لحاظ قانونی حل می‌شود.

سجاد سلطانی اکبرپور

سجاد سلطانی اکبرپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۸ نظر)

با سلام همسر خودتون رو به منزل بیارید در صورت ممانعت و یا ایجاد مزاحمت از حضور مادر در خانه می توانید علیه ایشان شکواییه‌ تنظیم نمایید.

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

پسر شما مرتکب جرمی نشده و موضوع با پا درمیانی و وساطت حل و فصل میشود

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
اگر اختلاف شما با همسرتان به موضوع تمکین و بازگشت به منزل مشترک مربوط است، باید وضعیت منزل، علت ترک منزل و اینکه آیا واقعا مانع قابل انتساب به شما یا شخص ثالث وجود دارد، جداگانه بررسی شود.

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

صرف ممانعت از ورود به خانه جرم مستقل نیست و شکایت کیفری ممکن است نتیجه ندهد، اما اگر همراه با تهدید یا اجبار باشد با شهادت شهود می‌توانید شکایت تهدید مطرح کنید، و چون همسرتان منزل را ترک کرده دادخواست تمکین هم توصیه می‌شود.

حسین علیمحمدی

حسین علیمحمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام جرم های از قبیل تهدید مزاحمت و ممانعت از حق میتونید مطرح کنید البته اگر تهدید توسط پسر شما عملی باشه و شواهد و قرائن هم بر عملی بودت تهدید باشه عنوان مجرمانه تهدید صدق میکنه

حمید فرحناک باسمنج

حمید فرحناک باسمنج

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

بنظر جرمی صورت نگرفته مگر توهین تهدید مزاحمت در پرونده محرز باشد و صرف ادعای عدم اجازه ورود به منزل جرم نیست

میلاد امینی سراب بادیه

میلاد امینی سراب بادیه

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام اگه ملک به نام پسر نباشد بله میتوان شکایت کرد و ایشان حقی ندارد که مانع شود

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

بله، می‌توانید علیه پسرتان به اتهام تهدید یا ممانعت از بازگشت همسرتان شکایت کنید، اما نتیجه آن به اثبات تهدید، تاثیر شهادت شهود و نظر دادگاه بستگی دارد.

اکبر کولیوند

اکبر کولیوند

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

با سلام، صرف اظهارات فرزند به‌تنهایی وصف کیفری ندارد؛ اما چنانچه وی عملا مانع ورود یا استفاده مادر از منزل مشترک شود، با توجه به شهادت شهود و سایر ادله، موضوع می‌تواند حسب مورد مصداق ممانعت از حق یا مزاحمت باشد. بنابراین، در صورت تحقق ممانعت عملی، امکان طرح شکایت و استناد به شهادت شهود و سایر ادله برای پیگیری موضوع وجود دارد.

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام کاربر گرامی بله امکان پذیر می باشد

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
صرف اینکه پسرتان گفته «اجازه نمی‌دهم مادرم به خانه برگردد» به‌تنهایی برای تحقق جرم کافی نیست؛ اما اگر این اظهارات همراه با تهدید، ممانعت عملی یا ایجاد مزاحمت باشد، بسته به نحوه رفتار می‌توان علیه او اقدام کرد. تهدید صریح به ضرر یا اجبار می‌تواند قابل تعقیب کیفری باشد.
شهادت شهود نیز می‌تواند برای اثبات اظهارات او مؤثر باشد، ولی نتیجه پرونده به متن دقیق تهدید و رفتار عملی پسرتان بستگی دارد.

سمیه آرزه

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۷۶ نظر)

سلام
صرف اینکه پسرتان با برگشت مادرش به خانه مخالف است یا بین شما و همسرتان اختلاف ایجاد کرده، جرم محسوب نمی‌شود و به‌تنهایی دلیلی برای شکایت کیفری نیست.
اگر در کنار این موضوع، مادرش را تهدید کرده یا با رفتار مشخص و غیرقانونی مانع بازگشت او شده باشد، باید همان رفتار بررسی شود. در چنین حالتی، افرادی که شخصا تهدید یا رفتار او را دیده یا شنیده‌اند می‌توانند به عنوان شاهد معرفی شوند.
اما اگر تنها گفته است «اجازه نمی‌دهم مادرم به خانه برگردد» و تهدید، ضرب‌وجرح یا رفتار مجرمانه دیگری در میان نبوده، همین جمله به‌تنهایی معمولا برای تحقق جرم کافی نیست.
بنابراین قبل از طرح شکایت، باید دقیقا مشخص شود پسرتان چه گفته یا چه اقدامی انجام داده و چه دلیلی برای اثبات آن دارید. اگر تهدید یا رفتار مجرمانه مشخصی وجود داشته باشد، می‌توان بر اساس همان موضوع اقدام کرد.

علی قاسمی

علی قاسمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

ممانعت از ورود به خانه جرم مستقل نیست و شکایت کیفری نتیجه ندارد

فاطمه شکیبایی

فاطمه شکیبایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

اگر هدف اصلی شما بازگرداندن همسرتان به منزل و حل اختلاف خانوادگی است، صرف شکایت کیفری از پسرتان احتمالا مشکل اصلی را حل نمی‌کند. اگر واقعا تهدید مشخصی وجود داشته، می‌توانید آن را با ذکر عبارت دقیق، زمان و مکان، نام شاهدان و نوع تهدید در شکواییه مطرح کنید.

الهام اسحاقیان درچه

الهام اسحاقیان درچه

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

درود بله، امکان شکایت وجود دارد، اما صرف اینکه پسر ۲۶ ساله گفته «اگر مادرم بخواهد برگردد، اجازه نمی‌دهم» به‌تنهایی لزوما جرم مستقلی نمیباشد
اگر منظور او تهدید، اجبار، ایجاد خوف یا ممانعت عملی از ورود همسر شما به منزل باشد، موضوع می‌تواند حسب رفتار و ادله، تحت عناوین کیفری از جمله تهدید بررسی گردد

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام وقت بخیر بله می توانید اقدام کنید

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

بله می توانی شکایت کنی اما اثبات سخت است
ممانعت فرزند از بازگشت مادر معمولا جرم نیست
شهادت چند نفر کافی نیست
مدرک مستند مثل پیامک یا ضبط صدا لازم است

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
بله امکان شکایت دارین

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید