آیا اثبات کلاهبرداری بدون شاهد با مدارک دیگر ممکن است؟

پرسیده شده ۵ روز پیش۱۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام. خانمی ۴۳ ساله هستم. فردی با فریب و تدلیس، مدارک هویتی‌ام (شناسنامه، کارت ملی و سیم‌کارت) را به بهانه استعلام وام از من گرفت. یک روز بعد پشیمان شدم و خواستم مدارکم را پس بگیرد، اما او گفت برای حذف نام من از لیست وام‌گیرندگان باید حضوری حاضر شوم. او با خودروی شخصی به دنبالم آمد، در خودرو از من ویدئویی گرفت که بعدا مشخص شد برای احراز هویت بوده، و من دو صفحه را بدون اطلاع از محتوای آن امضا کردم؛ زیرا سواد و مدرک تحصیلی ندارم. در این پرونده شاهدی ندارم، اما گردش حساب که نشان می‌دهد وجه وام بلافاصله بعد از واریز برداشت شده، و گزارش پلیس فتا مبنی بر اینکه سیم‌کارت نزد من نبوده و متهم اقدامات را با نصب سیم‌کارت روی گوشی خودش انجام داده را در اختیار دارم. آیا شکایتم در دادسرا رد می‌شود؟ چرا پرونده‌ام به شورای حل اختلاف ارجاع شده و آیا می‌توانم کتبا نسبت به این ارجاع اعتراض کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اثبات کلاهبرداری بدون شاهد ممکن است و گزارش پلیس فتا و گردش حساب ادله موثری هستند. همچنین ارجاع پرونده کیفری کلاهبرداری به شورای حل اختلاف قابل اعتراض کتبی است تا پرونده به دادسرا ارسال شود.

این قاعده کلی است، اما سرنوشت شکایت به این بستگی دارد که وام به نام چه کسی ثبت شده و وجه نهایتا به حساب چه فردی نشسته است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان اثبات کلاهبرداری با گزارش فتا بدون شاهد

نداشتن شاهد مانع از پیگیری شکایت نیست و گزارش پلیس فتا مبنی بر استفاده متهم از سیم کارت و گردش حساب بانکی ادله قوی به شمار می روند. با توجه به اینکه جرم کلاهبرداری در صلاحیت دادسرا است، ارجاع آن به شورای حل اختلاف صحیح نیست و می توانید با ثبت لایحه کتبی به این موضوع اعتراض کنید. با این حال، نتیجه پرونده نیازمند بررسی این است که وام به نام چه کسی ثبت شده و مبالغ به حساب چه شخصی واریز و برداشت شده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سیده زهرا موسوی

سیده زهرا موسوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۰ نظر)

باسلام
با توجه به توضیحات ، وجود گزارش پلیس فتا درباره استفاده متهم از سیم‌کارت روی گوشی خود و گردش حساب بانکی که برداشت سریع وجه وام را نشان می‌دهد، می‌تواند در اثبات ادعا مؤثر باشد. نداشتن شاهد نیز به‌خودی‌خود به معنای رد شکایت نیست. بااین‌حال، باید مشخص شود وام به نام چه کسی ثبت شده، اسناد امضاشده چه محتوایی دارند و وجه وام به حساب چه شخصی واریز شده ات ، همچنین می توانید اعتراض خود را نسبت به ارجاع طی لایحه ثبت تا به مرجع صالح ارسال شود.

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

سلام.بله احتمال رد کم است چون گزارش پلیس فتا و گردش حساب و فیلم و امضای ناآگاهانه ادله قوی هستند
ارجاع به شورای حل اختلاف ممکن است اشتباه باشد چون کلاهبرداری جرم است و در صلاحیت دادسراست
می توانید کتبا اعتراض کنید و بخواهید پرونده به دادسرا برود
شاهد لازم نیست

فاطمه زهرا رحیمی

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

بله، طبق ماده ۲۱۱ قانون مجازات اسلامی، کلاهبرداری بدون شاهد و با استناد به گردش حساب بانکی و گزارش پلیس فتا قابل اثبات است؛ تصمیم نهایی با قاضی است. ارجاع به شورای حل اختلاف لزوما به معنای رد شکایت نیست؛ می‌توانید لایحه‌ای به دادسرا ارائه و درخواست ادامه تحقیقات کنید. در صورت نیاز، متن لایحه را تنظیم می‌کنم.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

احتمال رد شدن شکایت شما با توجه به گزارش پلیس فتا، گردش حساب و فقدان سیم‌کارت نزد شما کم است، اما ارجاع به شورای حل اختلاف معمولا به دلیل قابل گذشت بودن جرم یا صلاحیت محلی است؛ می‌توانید کتبا به این ارجاع اعتراض و درخواست رسیدگی در دادسرا کنید و هم‌زمان وکیل بگیرید و مدارک را کامل ارائه دهید.

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا
فاطمه شکیبایی

فاطمه شکیبایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

در شرایط شما این اقدامات اهمیت بیشتری دارند:
۱. درخواست استعلام از بانک: مشخص شود وام به چه حسابی واریز شده، چه کسی برداشت کرده و وجه به کجا انتقال یافته است.
۲. درخواست بررسی مستندات احراز هویت: فیلم، زمان ثبت درخواست، شماره تلفن مورد استفاده، سوابق ورود و اطلاعات فنی موجود بررسی شود.
۳. بررسی دو صفحه امضاشده: اگر نسخه آن‌ها را ندارید، درخواست کنید تصویر یا رونوشت اسناد از بانک یا مؤسسه اعطاکننده وام اخذ شود.
۴. توضیح دقیق زمان‌بندی اتفاقات: مشخص کنید چه روزی مدارک را تحویل داده‌اید، چه زمانی درخواست استرداد کرده‌اید، چه زمانی به محل رفته‌اید و چه زمانی وام پرداخت و برداشت شده است.
۵. حفظ نسخه گزارش پلیس فتا و گردش حساب: این مدارک را همراه لایحه ارائه دهید و از ثبت آن‌ها در پرونده اطمینان حاصل کنید.

الهام موسوی

الهام موسوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

باسلام
غالبا مراجع ارجاع بطور معمول پرونده ها را در ابتدا به شورای حل اختلاف ارجاع می‌دهند،میتوانید طی لایحه با اعلام عدم امکان سازش تقاضای ارجاع پرونده به مرجع صالح نمایید.
اسناد و مدارک موثر هست والبته اگر بتونید در پیگیری های خود مشخص کنید که آیا این شخص پرونده های مشابه هم دارد یا خیر که قطعا تاثیر زیادی در احتمال موفقیت شما خواهد داشت.

عباس باغبان زاده

عباس باغبان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴۷ نظر)

سلام ~
بله، شهادت تنها راه اثبات کلاهبرداری نیست و گزارش پلیس فتا و گردش حساب می‌توانند ادله مهمی باشند. ارجاع به شورای حل اختلاف لزوما به معنای رد شکایت نیست؛ علت ارجاع را از شعبه بپرسید و در صورت اعتراض، لایحه کتبی ارائه کنید.

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

صرف نداشتن شاهد یا امضای دو صفحه، به‌تنهایی موجب رد شکایت شما نمی‌شود. گردش حساب بانکی و گزارش پلیس فتا، به‌ویژه درباره استفاده شخص دیگری از سیم‌کارت و انجام اقدامات احراز هویت، می‌توانند از ادله مهم برای بررسی موضوع باشند. البته ارزش اثباتی آن‌ها و احراز وقوع جرم به مجموع مدارک و تحقیقات بستگی دارد.

مجتبی نصیری نیا

مجتبی نصیری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷ نظر)

ارجاع به شورا جهت صلح و سازش است. با توجه به گزارش پلیس فتا و برداشت وجه بعد از واریز، احتمال رد شکایت زیاد نیست

امیر تاری

امیر تاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

با درود
بدوا به شورای حل اختلاف ارجاع میشود

سیما حشمتی

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۳ نظر)

با سلام و احترام
ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف به معنای رد شکایت نیست. گزارش پلیس فتا و گردش حساب می‌توانند دلایل مهمی باشند و نداشتن شاهد، به‌تنهایی موجب رد شکایت نمی‌شود. اگر پرونده برای سازش ارجاع شده، می‌توانید کتبی اعلام کنید که تمایلی به سازش ندارید و درخواست ادامه تحقیقات در دادسرا، بررسی گزارش فتا، گردش حساب و اصالت اسناد امضاشده را مطرح کنید.

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

شما پس از شکایت خود یا طی لایحه یا در زمان توضیح نزد مقام قضایی به این قرائن و شواهد که فرمودید اشاره کنید ضمن اینکه طبق قانون جدید شورای حل اختلاف میتوانید مخالفت خود با ارسال به شورا اعلام نمایید

اللهیار نیازی

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

درود؛ با وجود گزارش فتا و گردش حساب ادله شما کافی است و شکایت رد نمی‌شود؛ ارجاع به شورا نیز صرفا تشریفاتی و جهت تلاش برای صلح و سازش است.
شما ملزم به سازش در شورا نیستید و می‌توانید با اعلام کتبی عدم سازش، تقاضا کنید پرونده فورا برای رسیدگی کیفری (کلاهبرداری) به دادسرا اعاده شود.دوخط

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام وقت بخیر ابتدا به شورای حل اختلاف ارجاع می شود

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
بله برای شکایت کلاهبرداری کافی است

زهرا رفیعی

زهرا رفیعی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۲ نظر)

رد شکایت قطعی نیست و گزارش پلیس فتا و گردش حساب می‌توانند ادله مهمی باشند

سعید محمودی

سعید محمودی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

نداشتن شاهد به‌معنای رد شکایت نیست؛ گردش حساب و گزارش پلیس فتا می‌تواند دلیل و قرینه مهمی برای اثبات ماجرا باشد و باید بررسی شود که آیا فریب و سوءاستفاده از هویت شما، ارکان کلاهبرداری یا جرم دیگری را تشکیل می‌دهد یا خیر. ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف هم لزوما به‌معنای رد شکایت نیست و ممکن است برای سازش باشد. می‌توانید کتبی اعلام کنید که رضایت به سازش ندارید و خواستار رسیدگی قضایی و بررسی گزارش فتا و گردش حساب هستید؛ البته عنوان دقیق اتهام و مرجع صالح باید با توجه به محتویات پرونده مشخص شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید