آیا این کار قانونی بوده و یا سهم من از بدهی مالیاتی شرکت معادل سهمم از شرکت است یعنی یک سهم از یک میلیون سهم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۵۲ #98592039

سلام
من یک سهم از یک میلیون سهم یک شرکت سهامی خاص را دارم و جزو هیئت مدیره بودم بدون حق امضا، امروز متوجه شدم که بابت بدهی مالیاتی شرکت مبلغ ۳۰۰ میلیون از سهام شخصی اینجانب در بورس اوراق بهادار توسط دارایی توقیف شده و فروخته اند در حالیکه کل بدهی شرکت با جرایم ۶ میلیارد بوده است.

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و درود
طبق ماده ۱۹۸ قانون مالیاتهای مستقیم ایران که تصریح نموده است :
مدیران اشخاص حقوقی، مجتمعا یا منفردا نسبت به پرداخت مالیات های اشخاص حقوقی که مربوط به دوران مدیریت آنها باشد با شخص حقوقی، مسئولیت تضامنی خواهند داشت.

با سلام
طبق نص قانون م. م ماده ۱۹۸در پرداخت مالیات کلیه مدیران شخص حقوقی با خود شخص حقوقی مسئوولیت تضامنی در پرداخت مالیات دارند هر چند نظرات متفاوتی درین خصوص وجود دارد ولی عملا رویه سازمان امور مالیاتی از هر جا که بتونه مالیات را وصول میکنه اما شما میتوانید دادخواستی بطرفیت شرکت مزبور مبنی بر الزام بپرداخت مبلغ مزبور به مرجع قضایی ارائه کرده و مبلغ پرداختی را پس بگیرید.

سلام. ماده ۱۹۸ قانون مالیاتهای مستقیم ایران تصریح نموده است که مدیران اشخاص حقوقی، مجتمعا یا منفردا نسبت به پرداخت مالیات های اشخاص حقوقی که مربوط به دوران مدیریت آنها باشد با شخص حقوقی، مسئولیت تضامنی خواهند داشت.
سازمان امور مالیاتی البته چنین دیدگاهی نداشته و بر اساس نظر شورای عالی مالیاتی و بخشنامه های صادره به واحدهای ذیربط خود، مدیران عامل و همه اعضای هیات مدیره شرکت ها (اعم از دارندگان امضای مجاز و غیر از آنها) را در قبال پرداخت مالیات شرکت‌ها مسئول شناخته است هرچند دیوان عدالت اداری آنرا مخصوص به مدیران صاحب امضای مجاز می داند. لذا شما می توانید به هیات های حل اختلاف مالیاتی شکایت کنید