اجاره به شرط تملیک چه عواقبی دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۷۶۶ #98059094

با سلام
من برای دریافت وام به مبلغ حدود ۵۰۰ میلیون به بانک مراجعه کردم و پیشنهاد قرارداد اجاره به شرط تملیک بهم دادن به این شکل که سند ملک من( آپارتمانی به ارزش حدودی ۲ میلیارد) در دفتر خانه به بانک واگذار بشه و در پایان اقساط وام(بعد از پنج سال) دوباره به من برگرده.
می خواستم بدونم با توجه به اینکه سند تو رهن بانک نمی ره و کلا به اسم اونها میشه از نظر حقوقی بانک می تونه خونه رو کامل تصاحب کنه و هیچی به من نده(با فرض عقب افتادن اقساط مثلا) یا اصولا خطرناک نیست این کار؟
مثلا اگر بانک ورشکست بشه(که تو مملکت ما از این داستان ها دارن بانک های خصوصی) ملک من قاطی اموال بانک محسوب و مصادره بشه مثلا..کلا اعتبار و ضریب اطمینان این جور قراردادهای بانکی تا چه حد هست؟
ممنون از راهنمایی..

مشاوره حقوقی قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با احترام بهتر است از عقد رهن به جای اجاره به شرط تملیک استفاده کنید اجاره به شرط تملیک، سلب حق مالکیت به ثمن بخس از مالک میکند و فرد را به مستاجر ملک خود میکند و با عدم پرداخت حتی یک قسط اجاره باطل میگردد. و ملکیت هم که قبلا زایل شده بود ..
ولی در عقد رهن فقط حق عینی بر ملک برای بانک ایجاد میشود و حتی فرد حق فروش ملک را با حفظ حقوق بانک دارد ولی در اجاره به شرط تملیک به علت خروج ملک از مالکیت چنین اختیاری باقی نمی ماند.

سلام بهتر است که شما با یکی از بانک های معتبر مذاکره کرده و قرارداد تنظیم کنید . چنین قراردادی معتبر است اما اگر بانک ورشکست گردد همه اموال وی به نسبت طلب طلبکاران بین آن ها تقسیم می شود .