تحت چه شرایطی میتوان حجر را اثبات کرد؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۹۷ #97047925

با سلام
چه مدارکی برای اثبات حجر فردی که اختلال روانی دو قطبی داشته و سابقه بستری در بیمارستان روانی هم داشته است و قبل از فوت سند خانه اش را به نام شخص دیگری زده لازم است

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام دادخواست اثبات حجر را مستندومستدل به مدارک پزشکی تقدیم و تنظیم نمایید.ازطریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمایید.

با مداذکی که اثبات کننده حجر ایشان است میتوانید اقدام ننایید

با سلام و درود . میتوانید با توجه به اسناد و مدارک مربوطه تقاضا بدهید .

سلام دوست عزیز.شما اگر در این خصوص مدارکی مثل گواهی پزشکی قانونی ومدارک پزشکی وسوابق بستری بودن دارید می توانید داد خو.است اثبات محجوریت را تقدیم دادگاه بنمایید.

حجر، در مقابل اهلیت است و عبارت است از وضعیت حقوقی شخصی که صلاحیت داشتن حق معینی را برای اعمال آن حق ندارد. به کسی محجور گویند که دارای حجر است. اسباب حجر عبارت­ند از صغر (کودکی)، جنون (دیوانگی)، فلس (ناداری)، سفه (نداشتن عقل اقتصادی) طبق ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی هیچ­کس را نمی­توان بعد از رسیدن به سن بلوغ به عنوان جنون یا عدم رشد محجور کرد. مگر آنکه عدم رشد یا جنون او ثابت شده باشد،وقتی فردی برای انجام عملی صلاحیت قانونی لازم را داشته باشد، می­گوییم فلانی اهلیت دارد. پس اهلیت نوعی صلاحیت و شایستگی است. در ماده ۹۵۶ قانون مدنی مقرر شده است که: اهلیت برای دارا شدن حقوق با زنده متولد شدن انسان شروع می­شود. بنابراین از نظر حقوقی اهلیت یعنی توانایی حقوقی و قابلیت شخص برای اینکه دارای حق و تکلیف شده و بتواند حقوق خود را اجرا کند. فرضا ماده ۲۲ آیین­نامه دفاتر اسناد رسمی مصوب ۱۳۱۷ مقرر داشته است: تنظیم و ثبت معاملاتی که از طرف قیم صغار و محجورین نسبت به اموال آن­ها در دفاتر واقع می­شود بدون اجازه کتبی مدعی ­العموم محل ممنوع است. از طرفی ماده ۸۳ قانون امور حسبی مصوب ۱۳۱۹ مقرر می­دارد: اموال غیر منقول محجور فروخته نخواهد شد، مگر با رعایت مصلحت او و تصویب دادستان،بر اساس قانون مدنی، اغلب معاملات اشخاص محجور باطل است و در بعضی موارد هم غیر نافذ (منوط به اجازه یا رد) است. معاملات غیر نافذ محجور با رد سرپرست او مثل ولی یا قیم، باطل می شود.از جمله محجورینی که معاملات آنها کلا باطل است مجنون و صغیر غیر ممیز هستند. بنابراین اگر مجنونی یک ملکی را بفروشد آن معامله باطل است و طرف دیگر می تواند تایید و اعلام بطلان آن را از دادگاه بخواهد.مطابق با ماده ۱۲۱۳ قانون مدنی:
“مجنون دائمی مطلقا و مجنون ادواری در حال جنون نمی‌تواند هیچ تصرفی در اموال و حقوق مالی خود بنماید ولو با اجازه‌ی ولی یا قیم خود، لکن اعمال حقوقی که مجنون ادواری در حال افاقه می‌نماید نافذ است مشروط بر آن که افاقه‌ی او مسلم باشد فی موصوف با توجه به توضیحات داده شده اگر وراث متوفی مدارکی دال بر حجر وی دارند متوفی معامله انجام داده(فروش منزل)،می توانند دادخواست ابطال قرارداد فی مابین نیز اقدام نمایند

طی تنظیم دادخواستی بدوا حجر ایشان بایستی اثبات شود و بعد برای ابطال معاملات در زمان حجر اقدام صورت گیرد،میتوانید مستند ب مدارک پزشکی در زمان بستری ایشان درخواست خود را ارائه دهید

دادخواست اثبات حجر را با ضمیمه مدارک موجود و بیمارستانی و در صورت اقتضاءتحقیقات محلی بدهید.