صدا اعتبار قانونی دارد؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۳۵۱ #96366716

یکی از خویشاوندان با من تماس گرقته و من را با ذهنیتی که برای خودش ساخته بود تهدید کرد و یک سری تقاضا از من داشت، من به دلیل تهدیدات و آرام کردن وی، هر چه را که او گفت قبول می‌کردم صرفا برای اینکه دست از مخاصمه بردارد. حالا میگوید صدایت رو ضبط کرده‌ام و آن کات میکنم و به دادگاه ارائه میدهم

۲ تا سوال دارم
صدای خالی، ارژش قانونی دارد؟
کات کردن یخشی از فایل صوتی و ارائه آن ممکن است؟ چون اگر کل فایل ارایه شود مشخص است که به دلیل تهدیدات، حرفی زده ام

مشاوره حقوقی کیفری
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و وقت بخیر
صرف داشتن ویس از شخصی بدون هیچ ادله دیگری مثل شهادت شهود و.... ،چیزی را ثابت نمیکند.اگر آن فایل ویس ضبط شده را ادیت کرده باشد،شما باید تقاضای کارشناسی کنید و در اینصورت کارشناس از روی تغییر تن صدا،نفس گیری شخص و موارد فنی دیگر میتواند ادیت شدن فایل را تشخیص دهد.
موفق باشید

اماره بوده و در کنار سایر ادله قابل استناد خواهد بود

صدا به تنهایی دلیل محسوب نمیشود و تنها به عنوان اماره برای رسیدن قاضی به یقین است ولی اگر صدای ضبط شده به صورت کات شده باشد این موضوع رو توی دادگاه مطرح کنید و درخواست کارشناسی تو این مورد رو بدید

فقط در حد علم قاضی کفایت می کند و دلیل نمی باشد

مواردی مانند صدا و تصویر به خودی خود جزو دلایل محسوب نمیشود بلکه فقط در زمره ی امارات است. امکان دارد دادگاه بپذیرد یا رد کند.

باسلام
صدا به تنهایی ادله نیست واماره هست امامیتواند به عنوان اماره کمک کند به علم قاضی هرچند که استراق سمع بدون مجوز قانونی ممنوع می باشد درصورتی که به صورت تقطیع شده اقدام کندشما می توانید اعتراض کنید ودرخواست ارجاع امر به کارشناسی کنید

صدای ضبط شده قابل استناد نیست ولی در حد اماره می تواند باعث علم قاضی باشه