رای صادر شده چه معنی دارد؟

پرسیده شده
۲۰ پاسخ ۴۶۷ #95163285

ز
دادنامه
دادگستری کل استان سیستان و
بلوچستان
«رای دادگاه»
در خصوص اتهام آقای---------------- فرزند ------------- دائر بر بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به یک فقره قتل غیرعمدی
مرحوم ------------- موضوع شکایت اولیاء دم مقتول که به موجب گواهی حصر وراثت صادره از شورای حل اختالف
شهر راسک آقای--------------- (پدرمقتول ) به عنوان تنها وارث مقتول ،دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده
و با توجه به کیفرخواست صادره از ناحیه دادسرای عمومی و انقالب سرباز،شکایت شاکی خصوصی ،گزارش مرجع
انتظامی،نظریه افسر کاردان فنی که علت تامه تصادف را بی احتیاطی از جانب راننده سواری پراید به علت عدم توجه به
جلو نسبت به عابر پیاده تعیین نموده ، نحوه اظهارات و مدافعات متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی در دادسرا و در جلسه
دادگاه ،گواهی های پزشکی قانونی که علت تامه فوت متوفی را صدمات متعدد نواحی بدن و عوارض ناشی از آن بر
اثر تصادف تعیین نموده و با توجه به سایر قرائن وشواهد منعکس در پرونده بزهکاری متهم را محرز و مسلم تشخیص
ا به ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسالمی و با رعایت تبصره ماده ۲ قانون کاهش مجازات حبس
،از لحاظ جنبه عمومی مستند
تعزیری رای بر محکومیت متهم به تحمل شش ماه حبس تعزیری (حداقل مجازات قانونی) صادر و اعالم که با توجه به
وضعیت خاص متهم بارعایت مواد ۶۸ و ۸۳ و بند ت ماده ۸۶ آن قانون مصوب ۱۳۹۲ به مجازات جایگزین حبس و
پرداخت مبلغ چهل میلیون لایر به عنوان جزای نقدی در حق صندوق دولت تبدیل می گردد و از لحاظ جنبه خصوصی با
ا به مواد ۴۴۸، ۴۴۹، ۴۸۸، ۵۴۹، ۷۰۹ قانون مجازات اسالمی رای بر
توجه به مطالبه دیه از ناحیه اولیاءدم مقتول مستند
محکومیت متهم به پرداخت نصف دیه کامل مرد مسلمان در حق اولیاء دم مقتول صادر و اعالم که شرکت بیمه با توجه به
قانون مصوب موظف به پرداخت یک دیه کامل در حق اولیاء دم می باشد متهم جهت پرداخت دیه تعیین شده از تاریخ وقوع
تصادف به مدت دو سال مهلت دارد. رای صادره غیابی وظرف بیست روز پس از ابالغ قابل واخواهی در همین شعبه و
سپس ظرف بیست روز پس از آن قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر مرکز استان می باشد.
دادرس دادگاه شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان سرباز(جزایی سابق)
امضای صادر کننده
تصویر برابر با اصل است.

مشاوره حقوقی کیفری
۲۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، حکم مورد نظر نشان می دهد که متهم به جزای نقدی و دیه محکوم شده است

با احترام متهم به جزای نقدی و دیه محکوم شده است

راننده به پرداخت پنجاه درصد دیه کامل محکوم شده اما برابر قانون ایمنی راهها شرکت بیمه کل خسارت را پرداخت میکند و از لحاظ جنبه عموی جرم به پرداخت چهارمیلیون محکوم شده است.

باسلام
متهم ( راننده ی مقصر حادثه )محکوم شده است به جزای نقدی به مبلغ ۴ میلیون تومان و پرداخت دیه.
و با توجه به عدم حضور متهم حکم غیابی و قابل واخواهی میباشد یعنی متهم می تواند نسبت به حکم در همان شعبه اعتراض کند .

با توجه به اتهام انتسابی به پرداخت جزای نقدی به صندوق دولت و دیه در حق اولیای دم محکوم شده اید

درود
متهم به جزای نقدی و دیه محکوم شده است

بااحترام
محکوم به جزای نقدی و دیه شدید