مشارکت در گلخانه سبزی و صیفی و گرفتن وام وزارت کشاورزی امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳,۸۳۵ #95142374

با عرض سلام و خسته نباشید.
حدود دوسال پیش شوهرم به پدرم پیشنهاد داد که در زمین کشاورزی پدرم که به تازگی پدرم در قسمتی از آن استخر آبیاری برای مشکل کم آبی احداث کرده بود گلخانه ای احداث کنند. به دنبال آن شروع به روند کارهای پر دردسر جواز و پروانه ی جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی و پروانه ی شهرداری کردند و همزمان با این کار های اداری شوهرم اقدام به ثبت نام در بانک کشاورزی جهت دریافت (۷۰۰میلیون تومان وام با سود ۹ درصد) گلخانه کرد.
در خلال این کار ها پدرم متحمل هزینه های تفکیک زمین های کشاورزی برای دریافت پروانه ی شهرداری و متحمل هزینه هایی برای پایان ساخت منزل مسکونی اش برای دریافت سند برای گرو بانک شد که البته شوهرم با پیگیرب های زیاد تخفیف های زیاد برایش گرفت.
تقریبا ۸۵ درصد کارهای اداری و دریافت جواز ها و پروانه های احداث گلخانه را شوهرم با توجه به آشنا بودنش با شرایط اداری انجام داد.
شوهرم تا زمانی که تقریبا یک ماه مانده بود به دریافت وام و زمانی که دوهفته از عقد قرارداد با پیمانکار احداث سازه ی گلخانه و نصب ستون های گلخانه میگذشت حرفی از قصدش به چگونگی شراکت در گلخانه به پدرم نزده بود و در زمانی که شرح دادم به پدرم پیشنهاد داد که بخاطر اینکه شوهرم شرایط وام را ایجاد کرد و وام را تا دریافت پیش برد وام را با پدرم نصف نصف شریک شود که در پی آن با وام گلخانه را احداث کنند و شوهرم سازه ی گلخانه را نصف نصف با پدرم شریک شود و اقساط وام را نیز نصف نصف بپردازند و زمین زیر گلخانه را از پدرم اجاره کند.
پدرم شرایط شراکت پیشنهادی شوهرم را نپذیرفت و گفت که فقط در کاشت محصول در گلخانه و سود و ضرر محصول با شوهرم شریک خواهد شد و شوهرم هم پیشنهاد پدرم را نپذیرفت و کنار رفت.
در این شرایط از لحاظ قانونی حق با چه کسی است ؟ و آیا قانونا چه نوع شراکتی میتوانند داشته باشند؟
آیا وام وزارت کشاورزی برای گلخانه باتوجه به تلاش همسرم در دریافت آن متعلق به همسرم میباشد ؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام.
به قول معروف حساب حسابه کاکا برادر باید از ابتدای کار، موضوع شراکت و نحوه آن مطرح و حل میشده در این شرایط :
تسهیلات به صاحب پروانه فعالیت و یا صاحب زمین تعلق می گیره و موضوع پیگیری و ... به توافق بین صاحب سند و پیگیری کننده مربوطه و ارتباطی با جهاد و بانک نداره.

پروانه تاسیس و در کل مجوز طرح بنام هرشخص یا اشخاص باشد تسهیلات بانکی نیز به ایشان پرداخت خواهد شد حال میتواند زمین اجاره یا متعلق بخود باشد