قانونا میتواند مراسم نامزدی را بر هم بزند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۴۰ #93884297

ایا پدر دختر خانم میتواند بدون خواسته دختر و پسر نامزدی را لغو کند؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پدر می تواند با ازدواج دختر باکره مخالفت کند ولی دختر می تواند از دادگاه خانواده تقاضای صدور اجازه ازدواج کند که دادگاه با دعوت از پدر و استماع دفاعیات وی و در صورت غیر موجه دانستن استدلال پدر اجازه ازدواج را صادر می کند.

اجازه ازدواج دختر باکره با پدر اوست بدین جهت او می تواند مانع ازدواج شود اما اگر بی جهت و بدون علت از دادن اجازه امتناع کند می توانید به دادگاه مراجعه کرده و گواهی اجازه ازدواج را دریافت نمایید

باسلام باتوجه به اینکه اذن و اجازه دختر باکره با پدر است میتواند مخالفت نماید اما در صورتی که بدون دلیل خاصی مخالفت نماید میتوانید از دادگاه گواهی اجازه ازدواج دریافت نمایید.

با سلام
اگر بدون دلیل موجه به هم بزند شما می توانید با مراجعه به دادگاه وبا معرفی زوجی که می خواهید ازدواج کنید از دادستان گواهی ازدواج بگیرید

با سلام
خیر قانونا چنین حقی را ندارد و مطابق قانون نکاح دختر باکره موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

مستندبه ماده ۱۰۴۳مدنی اجازه پدردرازدواج دخترشرط است ولی اگربی جهت مخالفت کندودختردرازدواج مصرباشد وعرفا زوج عیب به خصوصی مثل اعتیاد نداشته باشددادگاه درصورت درخواست دختراجازه ازدواج خواهدداد.

سلام
بله با داشتن دلایل موجه میتواند با اطلاع قبلی مراسم نامزدی را بهم بزند