قولنامه بدون امضای خریدار، اعتبار خواهد داشت؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۰,۸۶۳ #92232935

با سلام
در یک قولنامه دستی که به خط خریدار نوشته شده امضا و اثر انگشت فروشنده ثبت شده، اما فقط اثر انگشت خریدار روی قولنامه ثبت گردیده.
سوالم اینه که آیا فروشنده میتونه منکر این قولنامه بشه و اینکه آیا این قولنامه اعتبار داره به خاطر دارا نبودن امضای شخص خریدار؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
چه امضا و چه اثر انگشت ، به تنهایی دارای اعتبار قانونی بوده و فروشنده نمیتواند منکر این موضوع باشد

با سلام
قولنامه با امضاء و یا اثر انگشت هر کدام از طرفین اعتبار پیدا کرده و فروشنده نمی تواند نسبت به اعتبار آن ایراد وارد نماید.

با سلام
اصل بر صحت قرارداد است. قرارداد عادی شما پذیرفته است و جای نگرانی ندارد. اگر شخصی مدعی جعل یا انکار یا تردید امضا و اثر انگشت است بار اثبات این ادعا بر عهده وی است. پیشنهاد میکنم نگران چیزهایی که هنوز بوجود نیامده اند نباشید.

فروشنده نمیتواند منکر فروشنامه شود
چون خود امضا و مهر نموده است
اگر سند علیه ایشان استفاده شود
نمیتواند نسبت به عدم درج امضای خریدار ایراد کند
صرفا میتواند نسبت به امضای خود انکار و یا ادعای جعل نماید

خیر نمی تواند منکر شود

اثر انگشت خریدار به معنای نحوه و روشی از اعلام اراده است و اعتبار دارد چنانچه فروشنده ادعای خاصی در عدم صحت این اثر انگشت داشته باشد؛ با شهادت سایر شهود امضا کننده مبایعه نامه صحت یا عدم صحت آن قابل اثبات است.

با سلام
با توجه به اینکه اثر انگشت خریدار وجود دارد قولنامه قطعی است.
اما میتواند ادعا کند که چون امضا نیست اثر انگشت وی تحت اکراه یا اجبار بوده که شما به دست خط خود ایشان استناد کنید که با میل و اختیار خود نوشته است.