استشهادیه حصر وراثت باید در دفترخانه تنظیم شود؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۹,۶۹۲ #87478

با سلام و خسته نباشید.
میخواستم بدونم استشهاد حصر وراثت که کاغذی مربوط به دفتر خانه است اگر توسط فردی خارج از محضر خانه امضا جمع آوری شودمعتبر است؟
فردی با ادعای در اختیار داشتن فرم انحصار وراثت خواستار امضا به عنوان شهود دوم شد.قبل از بنده فردی نیز برگه را به عنوان شهود اول امضا کرده بود.ولی متنی در بالای استشهادیه اعم از تعداد وراث و اسامی تکمیل نشده بود.آیا امضای بنده دارای اعتبار است و میتواند مشکل ایجاد کند؟و آیا این برگه خارج از دفتر خانه و گواهی امضا دارای اعتبار است؟

مشاوره حقوقی حصروراثت
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام. دفتراسنادامضای شهودراگواهی مینماید

درود
در دفترخانه امضای شهود گواهی می گردد

سلام، شهادت شهود جزو ملزومات صدور گواهی حصر وراثت است. حال می تواند شهادت توسط شورای حل اختلاف مستقیما استماع گردد یا استشهادیه تقدیم شود. اصولا دفترخانه استشهادیه تنظیم نمی کند. دفتر اسناد صرفا امضای شهود را ذیل همان استشهادیه گواهی می کند

درود
بله باید در دفتر اسناد رسمی و در فرم مخصوص تنظیم گردد .

با درود بله باید در دفترخانه تنظیم گردد

بله می بایست در دفترخانه تنظیم گردد.

استشهادیه گواهی انحصار وراثت

وراث متوفی باید برای تقسیم ترکه به شورای حل اختلاف اخرین اقامتگاه متوفی با در دست داشتن مدارک ذیل مراجعه نمایند و فرم مخصوص انحصار وراثت ( درخواست صدور گواهی انحصار وراثت ) را تکمیل نمایند و مدارک لازم را برای صدور گواهی ارائه نمایند که یکی از این موارد استشهادیه مخصوص گواهی انحصار وراثت است که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می گردد .

زمانی که فردی فوت می کند اموال و دارایی از وی به جا می ماند که منجر به انتقال دارایی به وراث می گردد ، در واقع یکی از آثار حقوقی مرگ منتقل شدن اموال متوفی به وراث وی می باشد .

انتقال اموال و دارایی اعم از منقول و غیر منقول با شرایط و ضوابطی انجام می شود ، بدین صورت که ابتدا باید وراث درخواست صدور گواهی انحصار وراث را به دادگاه تقدیم نمایند تا میزان سهم هریک از وراث تعیین شود .

اما مدارکی برای اخذ گواهی انحصار وراثت لازم است که از جمله آن استشهادیه تنظیم شده در دفتر اسناد رسمی است و باید توسط وراث امضا گردد . به همین دلیل در این پاسخ  به بررسی گواهی انحصار وراثت و فرم استشهادیه مخصوص گواهی انحصار وراثت می پردازیم .