آیا در طلاق غیابی از طرف زوجه مهریه بخشیده میشود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۲۲۱ #85649881

آیا زوجه بعد از طلاق غیابی که یکسال بیشتر از طلاق غیابی گرفتنش میگذرد و حتی شناسنامه اش را هم تعویض کرده ایا مهریه همچنان پابرجا هست هر وقت بخواهد باز میتواند طلب مهریه کند؟ یا نمیتواند؟باطل میشود؟ ممنون اگر پاسخ بدین

مشاوره حقوقی طلاق توافقی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

مهریه دین است و نکاح عقد است زمان طلاق صرفا آن عقد منفسخ میشود و در رابطه با مهریه که یک طلب است جدا گانه تصمیم گرفته میشود تا زمانیکه دین را ابراء نکنیم بر ذمه مدیون پابرجاست
لذا شما میتوانید مهریه خود را وصول کنید

امکان مطالبه وجود دارد

با سلام
این امر بستگی به نحوه گذشت مهریه از سوی زوجه دارد
اگر مهریه خود را بذل و بخشش نموده ( هبه ) میتواند از هبه رجوع کند اما اگر مهریه را در قبال حکم طلاق یا اکراه از زوج و یا عسر و حرج گذشت کرده باشد که در اینصورت امکان رجوع وجود ندارد
ضمنا هرگاه مهریه معوض باشد( در قبال امری بخشیده شود ) امکان رجوع به ان غیر ممکن است .

سلام
مهریه در صورتی که بذل نشده باشد می تواند مطالبه نماید

با سلام و تقدیم احترام
در حقیقت من حیث حقوقی طریقی جهت بطلان دریافت مهریه زوجه وجود ندارد لیکن اگر زوجه مهریه خود را ( که یحتمل سکه است) ابراء کرده باشد دیگر امکان مطالبه آن مقدور نیست با وجود این توضیحات توجه بفرمایید که "بذل" و یا همان"بخشش" مهریه به عنوان هبه شناخته شده و قابل رجوع است حتا اگر در دفاتر رسمی ثبت شده باشد ( سکه کلی فی الذمه ای است که تحت عنوان دین بر زوج قائم است و دین از مصادیق هبه شناخته می شود لیکن اگر ۱۰۰ سکه مشخص طلا و یا یک ملک و یا خودرو معین به عنوان مهریه تعیین شده باشد دیگر بحث ابراء منتفی و عنوان اعراض بر آن مفید استفاده است و همانطور که مستحضرید اعراض در نقش "ابراء" ظاهر شده و قابل رجوع نمی باشد)
پایدار باشید

با سلام و احترام
خیر، مگر اینکه زوجه بخشیده باشد.

در صورتی که بذل صورت نگرفته باشد امکان مطالبه وجود دارد .