تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی در چه شرایطی پذیرفته میشود؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۷۲,۹۵۱ #82760

با سلام
من در دادگاه نظامی به دلیل پرداخت رشوه به ۲۱ ماه حبس تعزیری، برای استفاده از سند مجعول به ۲۱ ماه حبس تعزیری و برای معاونت در جعل به ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شدم که قاضی پرونده پنج ششم آن را تعلیقی کرده است.در حال حاضر به حکم اعتراض زده و درخواست تبدیل آن به جزای نقدی یا شلاق را کرده ام زیرا که متاهل هستم و در صورت اجرا حکم حبس نیز کارم را از دست میدهم.آیا با درخواست من موافقت می شود؟
در ضمن طبق ماده ۷۲مجازاتهای جایگزین حبس مجازات قانونی برای من ۲۱ ماه حساب می شود یا پنج ششم تعلیقی از آن کسر می شود؟

مشاوره حقوقی دادسرا
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بستگی به نظر قاضی دادگاه دارد

تبدیل حبس به جزای نقدی در قانون کاهش مجازات تعزیری مصوب۹۹ برای جرایم تعزیری درجه ۴ ب بالا پیش بینی شده است. اما این امر جزو اختیارات قضایی است و در صورت عدم اعمال نمی‌تواند از موارد اعتراض به رای باشد پس چون قاضی تبدیل به جزای نقدی نکرده نمی‌توانید اعتراض کنید .همچنین در جایگزین حبس مجازات قانونی ملاکه و برای محکومیت به بیش از یکسال هم امکان جایگزین حبس نیست

نسبت به بالاترین حکم حبس که پنج سال میباشد و قابل اجراخواهدبود پنج ششم از پنج سال به حالت تعلیق درخواهد آمد، و درصورت دفاع مناسب و بیان اوضاع و شرایط ممکن است که به جزای جایگزین تبدیل گردد.

تصمیم گیری در این خصوص با قاضی پرونده و به تشخیص دادگاه است.

سلام
اینکه موافقت میشود یا خیر مشخص نخواهد بود و باید دادگاه بررسی کند .

با احترام از مجموع ان پنج ششم تعلیق خورده است بقیه اجرا میشود .

با سلام
طبق مواردی که در آیین دادرسی کیفری آمده حبس تعزیری در شرایطی خاص به جزای نقدی تبدیل میشود اگر قابل پذیرش باشد حبس زیر ۹۱ روز قابلیت تبدیل دارد .
موفق و پیروز باشید .