من راضی نباشم میتونه منو ببره یک شهر دیگه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۱۲ #80808444

سلام من همسرم تو خونه مشترکمون زندگی میکنیم و ایشون قرار بود برا ی کار جدید بره شهر دیگ و اونجا هم خونه بگیره و ایشون با نقشه که من ببره تو روستا زندگی کنم و چون میدونست من نمیرم قبلش الزام به تمکین گرفت و وسایل من به این هوا که خونه اپارتمانی گرفته با نقشه برد اون شهر و اونجا گف که خونه نیس باید بیای تو خونه روستا و قاضی هم زمان داده گف نمیتونی ببریش و الان قولنامه خونه داری شوهرم نداش و کلا الزام به تمکینش رد شد..
حالا به من میگ همون خونه ای که تو دادگاه به توافق رسیدیم اماده اس بیا من تنها نرفتم و با خانواده ام رفتن و ایشون فهمید خانواده ام هستن استرس گرفت و هی میگفت میخوان بیان چیکار
وقتی رسیدم اون شهر گف شما جای پلیس راه شهر منتظر باشین من میام وقتی اومد به من گف بیا بریم خانواده اتم برگردن شهر خودشون بعد خانواده ام گفتن ما میخوایم ببینیم این خونه اصلا کجاس در شان دخترم هس بعد میریم شوهرمم گف تو خونه وسایل کس دیگ هس درصورتی که من گفته همه مهیاس تو فقط بیا و ما رو نبرد خودش تنها رفت من خانواده امم رفتیم اون خونه ای که قرار بود من ببره که خودش نبود زنگ زدیم ۱۱۰ اومد صورت جلسه کرد که من وسایلم رویت نکردم اینا
حالا میخوام بدونم من راضی نباشم میتونه من ببره یک شهر دیگ چون نمیخوام برم میترسم چون این مشخصه نقش های دیگ داره .؟
و اینکه چطو میتونم وسایلمو برگردونم چون با نقش بردن

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود جهیزیه متعلق به هرکس باشد می‌تواند جابجا کند منعی ندارد

با سلام خدمت شما

قانونا شوهر هر کجا زندگی کرد بایستی همسر هم در آنجا با شوهر خود زندگی کند مگر اینکه این اختیار در ضمن عقد به زن واگذار شده باشد
ولی این بدان معنا نیست که شوهر هر کجا که خواست می‌تواند زندگی کند بلکه باید رعایت شان زوجه را بنماید در هر صورت شما میتوانید قانونا از ایشان درخواست منزل مناسب نمایید و این به معنای عدم تمکین نیست.

جهیزیه تحت مالکیت شماست و در هر حال با ارائه سیاهه آن قابل استرداد است و در مورد منزل هم هر چند زوجه باید از زوج تبعیت کند ولی این امر مشروط بر این استکه منزل متناسب با موقعیت اجتماعی و خانوادگی زوجه باشد.

سلام
ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی به این موضوع اختصاص یافته است. در این ماده آمده است «زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند سکنی کند، مگر آن که اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.»با توجه به این ماده، باید گفت که اختیار تعیین محل سکونت با شوهر است و زوجه موظف به اقامت در منزلی است که شوهر انتخاب می‌کند.
مطابق ماده ۱۱۰۷قانون مدنی مسکن از مصادیق نفقه است که در انتخاب آن، زوج باید شان و مرتبه اجتماعی زن را در نظر بگیرد. همچنین اصل حسن معاشرت نیز که در ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی متجلی است، حکم می‌کند که باید شوهر مسکن مناسب، در شان زن و متعارف با محل زندگی او تهیه کند.
با این تعریف در صورتی که منزل مسکونی موافق شان زوجه باشد، سکونت در آن بر او لازم است و در غیر این صورت، اگر منزل موافق شان زن نبود، وی می‌تواند تمکین نکند البته زن برای تمکین نکردن در چنین مواردی، ناشزه محسوب نمی‌شود.برابر ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی، اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا شرافتی برای زن باشد، او می‌تواند مسکن علی‌حده (جداگانه) اختیار کند و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور، محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل معذور است نفقه بر عهده شوهر خواهد بود. منظور از خوف ضرر این است که زن بیم معقولی از ضرر داشته باشد، ضرری که عادتا نمی‌توان آن را تحمل کرد.