کسر اقساط از حساب ضامن با وجود حضور ضامن به چه صورتی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۸,۴۰۰ #78260320

بنده همسرم کارمند هستند و ضامن یکی از مدیران محل کار خودشون شدند.
اون طرف در موضوعی شراکت مالی با شرکت بنده دارند که در نحوه محاسبه اختلاف پیدا کردیم. ایشون به همین دلیل از پرداخت وامی که همسرم ضامن شدند سرباز میزنند و بانک از حساب همسرم چند ماه هست که کل حقوقشون رو برداشت میکنند. مبلغ قسط وام ۲.۴۰۰.۰۰۰ تومان هست ولی بانک طی شش ماه گذشته هر ماه دو قسط برداشت کرده. با توجه به کسر از حقوق کارمندان ماده ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی ، که ذکر شده فقط ۱/۴ حقوق کارکنان بابت بدهی و اقساط قابل برداشت هست ، آیا عمل بانک تخلف محسوب می شود؟ این موضوع هم اشاره کنم که وام گیرنده و ضامن دوم هم در همون شعبه حساب دارند ولی بانک به توصیه وام گیرنده ، از حساب وام گیرنده اقساط رو برداشت نمیکنه. اینکه حقوق وام گیرنده سه چهار برابر حقوق همسرم هم هست بحث دیگه ایه. ولی حقوق همشون همزمان به همون شعبه واریز میشه.
به بازرسی بانک مراجعه کردیم میگن ضامن شدید باید بدید. ولی وقتی وام گیرنده حضور داره و اموال و موجودی حسابهاش برای پرداخت اقساط کفایت میکنه ،این تخلف نیست که فقط از یک ضامن برداشت کنند؟ و رعایت ماده ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی در خصوص کسر حقوق کارکنان هم نکنند؟
یک موضوع دیگه اینکه همسر من نامه کسر حقوق هم ندادند به بانک.

مشاوره حقوقی قرارداد رهن
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود
شما در مورد مشکلی مالی که با فرد خوردید میتونید شکایت کنید از فرد و مجبور به پرداحت آن شوند ولی در مورد کسر حقوق همسرتون کاری نمیتونید بکنید

سلام معمولا در قرارداد های تسهیلات بانکی ، ضامن به بانک اجازه می دهد که در صورت عدم پرداخت اقساط ، همه تا میزان هر قسط ، حساب ضامن توقیف شود یا از آن برداشت شود . اگر قرارداد همسر ما ه مچنین شرطی داشته باشد بحث کسر بستر ز یک چهارم حقوق منتفی است . ضمن این که بانک اختیار دارد تا از هر ضامنی که تمایل داشته باشد طلبش را وصول کند .