میگن چون ظرفیت موتور یک نفر هست به راکب چیزی تعلق نمیگیره، دلیلش چیست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲,۹۶۹ #78192313

با سلام ممنون میشم کسی من رو راهنمایی کنه من با موتور تصادف کردم راکب داشتم که مجروح شده مقصر ماشین هس میگن چون ظرفیت موتور یک نفر هس برا راکب تعلق نمیگیره تورو خدا راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی تصادفات
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بعنوان ثالث میتوانید خسارت وارده را دریافت نمایید

سلام
به نظر به عنوان شخص ثالث اسب دیده مشمول دریافت دیه می شوند و قانون منعی در این خصوص ندارد

با سلام؛ غیر از راننده مسبب حادثه سایر اشخاص مصدوم و خسارت دیده شخص ثالث هستند که حسب مورد بیمه گر و یا صندوق تامین خسارات بدنی، خسارات جانی آنها را جبران خواهند کرد.

درود بر شما
ارزوی سلامتی برای شما دارم .

خسارت زیاندیدگان سوانح رانندگی تحت هر شرایطی باید پرداخت بشه چه از بیمه گر چه از صندوق تامین

ماده ۱۲ قانون بیمه ثالث مصوب ۹۵
تعهد ریالی بیمه‌گر در قبال زیان‌دیدگان داخل وسیله نقلیه مسبب حادثه، برابر حاصل‌ضرب ظرفیت مجاز وسیله نقلیه در سقف تعهدات بدنی بیمه‌نامه با رعایت تبصره ماده (۹) و ماده (۱۳) این قانون است.
در مواردی که به علت عدم رعایت ظرفیت مجاز وسیله نقلیه، مجموع خسارات بدنی زیان‌دیدگان وسیله نقلیه مقصر حادثه بیش از سقف مذکور باشد مبلغ خسارت مورد تعهد بیمه‌گر به نسبت خسارت وارده به هر یک از زیان‌دیدگان بین آنان تسهیم می‌گردد و مابه‌التفاوت خسارت بدنی هر یک از زیان‌دیدگان توسط صندوق تامین خسارت‌های بدنی وفق مقررات مربوط پرداخت و مطابق مقررات این قانون از مسبب حادثه بازیافت می‌شود.
میزان ظرفیت مجاز وسایل نقلیه با توجه به نوع و کاربری آنها به موجب آیین‌نامه‌ای خواهد بود که توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی و بیمه مرکزی تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.
در هر صورت تعداد جنین و اطفال زیر دوسال داخل وسیله نقلیه به ظرفیت مجاز خودرو اضافه می‌شود.

تبصره ـ تعهد ریالی بیمه‌گر در قبال زیان‌دیدگان خارج از وسیله نقلیه مسبب حادثه ده برابر سقف تعهدات بدنی بیمه‌نامه با رعایت تبصره ماده (۹) و ماده (۱۳) این قانون می‌باشد. در مواردی که مجموع خسارات بدنی زیان‌دیدگان خارج از وسیله نقلیه مسبب حادثه بیش از سقف مذکور باشد مبلغ خسارت مورد تعهد بیمه‌گر به نسبت خسارت واردشده به هر یک از زیان‌دیدگان بین آنان تسهیم می‌گردد و مابه‌التفاوت خسارت بدنی هر یک از زیان‌دیدگان توسط صندوق تامین خسارت‌های بدنی وفق مقررات مربوط پرداخت می‌شود.

در تبصره ماده ۱۲ تعهد ریالی بیمه گر در برابر زیاندیدگان خارج از وسیله نقلیه تا ده برابر تعهدات مندرج در بیمه نامه تعیین شده ، که اگر زیاندیدگان بیش از ظرفیت مجاز باشند ودیه انها هم از ده برابر یک دیه تجاوز کنه ، میتونن از صندوق تامین خسارت بگیرن .

نکته اموزشی :
در پشت کارت موتور کلمه ظرفیت (سرنشین بعلاوه راننده ) مشخص کننده تعداد نفرات مجاز مشخص می باشد .
در برخی کارتهای قدیمی خودروها ممکن است کلمه سرنشین نوشته شده باشد که فقط ا به تعداد سرنشین بدون راننده اشاره دارد.

سلام
اگر بیش از ظرفیت مجاز وسیله نقلیه سوار کردید بیمه گر مسول نیست در خصوص راننده دادگاه تصمیم می گیرد.

خیر چنین ادعایی مسموع نیست و میتوانید شکایت نمایید تا دادگاه نسبت به شدت و میزان صدمات دیه را تعیین نماید . به راکب تعلق میگیرد .