مجاز است داوری که از ابتدا پرونده را بررسی‌ کرده در آخرین جلسه فرد دیگری به جای ایشان بیاید؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۲۳ #77256510

با سلام
دادخواستی را به طرفیت شرکت تعاونی مسکن به مرکز داوری اتاق تعاون تسلیم نموده ام و تبادل لوایح انجام شده و ابلاغیه صادر شده که در فلان روز جهت ارائه آخرین توضیحات در وقت مقرر در مرکز داوری حاضر شوید در موعد مقرر که حضور پیدا کردم داور عوض شده بود و فرد دیگری به جای قبلی آمده بود سوال اینست که مگر مرکز داوری می تواند با مجاز است داوری که از ابتدا پرونده را بررسی‌ کرده در آخرین جلسه فرد دیگری به جای ایشان بیاید ضمن اینکه داور جدید به سمت تعاونی غش می کزد

مشاوره حقوقی داوری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در صورتی که با توافق شما بوده بله ولی در صورتی که دادگاه انتخاب کند در مواقع موجه بله ولی میتوانید قبول نکنید واعتراض بزنید

اگر این شرایط باشه بله
در صورت فوت یا حجر یا استعفاء و یا لغو حکم داور یا داوران از سوی مرجع داوری به دلیل قصور یا ناتوانی در انجام وظایف داوری و یا ثبوت جهات رد داور, مرجع داوری موظف است حداکثر ظرف یک هفته نسبت به تعیین داور جایگزین اقدام نماید.

اگر داور مرضی الطرفین باشد خیر و اگر انتخابی مرکز باشد و داور قبلی به هر علتی از رسیدگی امتناع نماید یا عذرموجه داشته باشد یا جهات رد باشد بله ومتن قانون بدین شرح است که طرفین می‌توانند ضمن موافقتنامه داوری یا به موجب توافقنامه جداگانه, درخصوص تعداد داوران, توافق نمایند. در صورت فقدان چنین توافقی و نیز در صورتیکه بین طرفین در این خصوص اختلاف باشد, به ترتیب زیر اقدام خواهد شد و رجوع طرفین به مرجع داوری به منزله قبول ترتیبات زیر است:

مرجع داوری باتوجه به موضوع دعوی, یک نفر را به عنوان داور انتخاب می‌نماید و به طرفین اعلام می‌کند تا اگر اعتراض یا جهات رد نسبت به داور مذکور دارند, ظرف مهلت پنج روز پس از معرفی داور به مرجع داوری, اعلام کنند.

چنانچه هر یک از طرفین ظرف مهلت مقرر اعتراض یا جهات رد موجهی نسبت به داور منتخب اعلام نمایند و مورد قبول مرجع واقع شود, مرجع داوری فرد دیگری را معرفی خواهد نمود, در غیر اینصورت مرجع داوری پرونده را به او تسلیم می‌کند.

ب ) در مواردی که توافق شده هیات داوری به اختلاف رسیدگی کند, به ترتیب زیر عمل می‌شود:

هر یک از طرفین مکلف است داور اختصاصی خود را ظرف مدتی که مرجع داوری تعیین می‌کند ازمیان داوران مرجع انتخاب و معرفی کند و سپس طرفین یا داوران اختصاصی ایشان (با موافقت طرفین), مکلفند ظرف مدت پنج روز داور سوم (سرداور) را به اتفاق تعیین و معرفی نمایند.

در صورتیکه طرفین ظرف مهلت مقرر داوران اختصاصی خود یا سرداور را انتخاب و معرفی نکنند, مرجع داوری حسب مورد , داور طرف ممتنع یا سرداور (یا هر دو) را, انتخاب و معرفی می‌نماید تا اگر هر یک از طرفین اعتراض یا جهات رد نسبت به داور اختصاصی طرف دیگر یا سرداور دارند, ظرف مهلت پنج روز پس از معرفی داور به مرجع اعلام کنند.