چرا تجدید نظر رای به تشکیل جلسه ماهوی میدهد؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۷۱ #76205017

سلام خدمت تمامی شما
وقتی دادگاه بدوی رای بر برائت یا محکومیت یک نفر میده و طرف مقابل اعتراض کنه چه جوری میشه که قرار صادره نقض و دوباره رای به تشکیل جلسه میده

مشاوره حقوقی کیفری
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دادگاه تجدیدنظر در مقام رسیدگی مجدد به پرونده این اختیار را دارد.

باسلام
اگردلایل تجددنظر خواه را قوی ومستند تشخصی دهند یا تشکیل جلسه میدهند یا را نقض شده در ماهیت رای صادر میشود

با سلام دادگاه تجدیدنظر رسیدگی ماهوی انجام میدهد و حکم میدهد اما در صورتیکه نقصی در تحقیقات تشخیص دهد برای رفع نقص و چه بسا رسیدگی پرونده را به شعبه بدوی ارسال می نماید.

سلام و وقت بخیر.
دادگاه تجدیدنظر این اختیار را دارد اگر به هر دلیل نظر به نقض رای داشته باشد در مواردی به همان دادگاه بدوی ارجاع میدهد که رسیدگی ماهوی کند و در مواردی خودش تشکیل جلسه داده و رای جدید صادر میکند.
موفق باشید

سلام و ارادت
در موارد زیر در دادگاه تجدیدنظر الزاما باید طرفین را برای رسیدگی دعوت کند و در سایر موارد در صورت اقتضا طرفین را دعوت میکند:

جرایم مستوجب
جرایم موستوجب قصاص
جرایم غیر عمدی مستوجب به بیش از نصف دیه
جرایم تعزیری درجه ۴ و ۵
جرایم تعزیری درجه شش و هفت فقط در صورتی که دادگاه مرتکب را به حبس محکوم کرده باشد

سلام
رای صادرت باید در چارچوب قانون آیین دادرسی کیفری صادر شود
تجدیدنظر تکلیفی به تایید رای برائت ندارد اگر پرونده به درستی رسیدگی نشده باشد

بستگی به دادگاه تجدید نظر دارد،می تواند رای دادگاه بدوی را نقض یا مجدد آن را را صدور رای به دادگاه بدوی بفرستد.