آیا میتوان مبایعه نامه موصوف را باطل کرد و مبیع را مسترد نمود؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۶,۴۶۱ #75718500

سلام
در مبایعه نامه ای هیچ شرط و اجلی برای تسلیم مبیع و پرداخت ثمن ذکر نشده است، و در جمله ای آمده: که کل ثمن معامله به مبلغ _____ ریال نقدا پرداخت گردید. نکته مورد نظر اینجاست که ضمن تخلف از پرداخت ثمن بشکل نقد، مشتری اقدام به ارائه چکی از طرف فرد همراهش نموده که بیش از ثمن مورد توافق بوده و مالک و شهود حاضر از موافقت با این امر سر باز زده و اعلام میکنند که چک خط خوردگی داشته و مورد توافق نیست. ( گذشته از اصل ماجرا که چگونه اتفاقات بعدی از طرف مشتری رخ داده و موفق به انتقال مبیع شده اند ) چک موصوف در هیچ یک از نسخه های مبایعه نامه ذکر نمیشود، بعد از ترک جلسه، مشتری تماس میگیرد که شما نگران نباشید (مالک) و مطمئن باشید چک فردا پاس خواهد شد و به او پیشنهاد درج چک در نسخه دوم مبایعه نامه را میدهد و اطمینان بخشی از پاس شدن آن. مالک هم اقدام به درج شماره چک مذکور در بند پرداخت ثمن و تنها با قید این الفاظ طی چک شماره____ می نماید که مفهوم پرداخت همان جمله است یعنی ثمن معامله به مبلغ ______ریال نقدا طی چک شماره _____ پرداخت گردید.
حال سوال:
آیا میتوان مبایعه نامه موصوف را باطل کرد؟
ذکر این نکته هم مهم هست که مالک دادخواست ابطال بیع و استرداد مبیع تقدیم نموده است، این در حالیست که چک موصوف در نسخه اصلی در ید مشتری درج نگردیده و نامبرده در هیچ مقطعی حاضر به حضور در دادگاه نشده است، چه پرونده کیفری ( کلاهبرداری ) و چه پرونده های حقوقی اعتراض ثالث و الزام به تنظیم سند از سوی ثالث.
تشکر ویژه دارم از حسن توجه شما

مشاوره حقوقی اسناد بیع
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باید قرارداد و اسناد و مدارک شما بررسی شود

در خصوص امکان ابطال قرارداد باید کل قرارداد مطالعه شود.....

چک هم یک وسیله پرداخت است ووقتی چک دارای محل است که ثمن تادیه شده وچون هنوز ثمن معامله شما به طورکامل تادیه پرداخت نشده و اما عدم تادیه ثمن دلیلی برای فسخ عقد بیع نمی باشد ودرصورتی در مبایعه نامه شرط فسخی در این مورد متذکر شده باشد امکان فسخ وجود دارد و البته همانطوری که گفته ان باید مبایعه نامه موردبررسی قرار بگیرد تا بتوانیم پاسخی جامع داده شود

با این توضیحات که شما دادید نمی توان پاسخ جامعی داد حتما شما نیاز به بررسی ومطالعه شود در هرصورت دلایل بایدمحکمه پسند باشد دراین صورت باعث ابطال معامله میشه ولی با ظاهر سوال شما امکان ابطال معامله براساس اصول حقوقی نمی باشد

در خصوص امکان ابطال قرارداد باید کل قرارداد مطالعه شود.با این توضیحات نمی توان پاسخ جامعی داد.

کل قراردادباید ملاحظه شود . لذا استناد به بخشی از قرارداد صحیح نیست

بایستی مدارکتان بررسی شود تا بتوان پاسخ داد