ما بخوایم خسارت وارده رو مطالبه کنیم باید بعد زده شدن سند جداگانه ازش شکایت کنیم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۵۴ #75680512

با سلام وقت بخیر
پدرم ماشین ۴۰۵ گرفته بود چند میلیون داده بود بقیشم سفته داده بود پدرم که نتونسته پرداخت کنه فروشنده شکایت کرد و بعد از مدتی با تاخیر تادیه و هزینه دادرسی و .. هزینشو کامل پرداخت کردیم ازش خواستیم بیاد سند رو به ناممون بزنه اما نمیاد.
ما چند ماه پیش الزام به تنظیم سند شکایت کردیم و به مصالحه فرستادن بعد طرف حضور پیدا نکرد گفتن برید ۵۶۰ هزار تومن واریز کنید به ثنا تا ارسال بشه به دادگاه و قاضی تصمیم بگیره

۱-حالا ما بخوایم خسارت وارده برا ما رو مطالبه کنیم باید بعد زده شدن سند جداگانه ازش شکایت کنیم یا تو همین متنی که برا تنظیم سند (بعد پرداخت هزینه) باید ارسال کنیم؟
۲-زمان محاسبه خسارت از چه تاریخی هست؟(از تاریخ شکایت اولیه که رفت مصالحه یا از وقتی که قراره هزینه رو پرداخت کنیم به ثنا)
۳-محاسبه خسارت وارده چطور محاسبه میشه؟
۴-بعد پرداخت هزینه چقدر طول میکشه تا کارشناس دادگاه بیاد و سند رو بناممون بزنه؟

خواهش میکنم دقیق و کامل توضیح بدید خیلی ضروریه خدا خیرتون بده

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.۱.مطالبه خسارت را میتوان در همون دادخواست الزام به تنظیم سند عنوان کرد و نیاز به دادخواست جداگانه ندارد۲.اگر در متن قرارداد خسارت تعیین شده باشد شما به استناد به همون میتونید مطالبه خسارت کنید،البته در خصوص این مورد باید از دفترخانه ای که قرار بوده سند را اونجا تنظیم کنید گواهی عدم حضور بیارید.و زمان محاسبه خسارت از همون روزی هست که در قرارداد ذکر شده اما اگر در قرارداد چنین موردی مورد اشاره قرار نگرفته باشد خسارت از تاریخ تنظیم دادخواست مطالبه میشود۳.جبران خسارت زمانی که در متن قرارداد تصریح شده باشد قابل مطالبه است در غیر اینصورت شما فقط میتوانید هزینه های قانونی مثل هزینه دادرسی و... را مطالبه کنید۴.بعد از جلسه دادرسی درصورت متقن بودن ادله و مدارک شما حکم الزام به تنظیم سند رسمی و جبران خسارت صادر میشه که قابل تجدید نظر خواهی هم می باشد.اما بعد از قطعیت حکم شما میتوانید اجرای آن را از دادگاه مطالبه کنید.زمان آن هم بستگی به شلوغی دادگاه محل اقامت و حجم پرونده ها در شعبه رسیدگی کننده دارد.با تشکر