چکار انجام دهم که دادگاه صرفا حکم به جعلی بودن چک دهد و بتوانم بر اساس آن دادخواست الزام به ایفای تعهد را مطرح کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۴۴ #75595917

سلام.
من پولی را به فردی داده بودم که برای من یک آپارتمان بخرد. قراردادی را نیز تنظیم کردیم و فرد متعهد شد اگر تاخیری نسبت به تهیه آپارتمان تا تاریخ مشخصی داشته باشد، روزانه مبلغی را بعنوان خسارت پرداخت کند.
در موعد تحویل آپارتمان، آن فرد یک چک که صادر کتننده آن شخص دیگری بود را با قیمت روز آپارتمان به من داد و من رسیدی به او دادم که حاوی مشخصات کامل چک بود و نوشتم که بابت تسویه قرارداد آپارتمان است. او برای اطمینان ظهر چک را دو مهر شرکتی را که ادعای مالکیت آنرا داشت زد.
چک در سررسید پاس نشد. من مطالبه وجه با طرفیت شرکت و صادرکننده مطرح کردم. ولی بعد متوجه شدم مهر ظهر چک جعلی است و بنابراین دادخواستم را مسترد کردم.
من دادخواست ایفای تعهد قراردادی مطرح کردم ولی حکم صادر شد با توجه به رسیدی که بابت چک دادم تبدیل تعهد انجام شده است.
شکایت جعل مهر کردم ولی متهم تبرئه شد.
بعد متوجه شدم که تحریر چک توسط متهم بوده و شک کردم که شاید امضای چک هم جعلی است. شکایتی مطرح کردم و نظر کارشناس ظن من را تایید کرد. چک توسط متهم تحریر شده بود و امضای صادر کننده چک نیز با امضاهای او در بانک تطابق نداشت.
سوال: من چکار میتوانم انجام دهم که دادگاه صرفا حکم به جعلی بودن چک دهد و بتوانم بر اساس آن دادخواست اعاده دادرسی الزام به ایفای تعهد قراردادی را مطرح کنم؟ آیا اساسا چنین حالتی برای من متصور است؟ الان دو سال از حکم قطعی که رای بر تبدیل تعهد داده است گذشته است.
با سپاس

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

می توانید به استناد آراء صادره و نظریه کارشناسی ،دادخواست ابطال اقرارنامه و مطالبه طلب مطرح بنمایید.

با سلام با توجه به اهمیت موضوع کاربر با چندین موضوع مختلف یعنی طرح دعوی حقوقی و کیفری می‌تواند نسبت به احقاق حق خود اقدام نماید.

سلام دوست عزیز متاسفانه شما از روز اول راه را درست نرفته آید لذا برای اعلام نظر دقیق تر تصاویر آرای خود را برای بنده ارسال کنید تا خدمتتان عرض کنم

با سلام
دادخواست خویش را به طرفیت صادرکننده تقدیم نمائید و در صورت ادعای جعل توسط صادرکننده دادخواست جلب ثالث تقدیم نمائید، در صورتی که شخص خودشان دارنده دسته چک میباشد شکایت کیفری علیه ایشان تقدیم نمائید