آیا یکی از همسایگان می تواند بدون داشتن دلیل کافی جلوی ساختن سقف کاذب در یکی دیگر از واحد ها را بگیرد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۰,۹۱۴ #74299

طبقه اول و تک واحدی هستیم. خانه را جدیدا خریدم ولی هنوز اسباب کشی نکردم. بعد از پرس و جو های بسیار دریافتم که نصب سقف متحرک با پوشش صفحه پلی کربنات مانند شیشه در که دارای دو قسمت ثابت در دو سر انتها و دو قسمت متحرک در وسط که نصف فضای حیاط خلوت به ابعاد ۳ در ۲ متر را میتوانند کاملا باز کنند که با کشیدن آنها میشود آن را بست می تواند اجرایی باشد و مانعی نخواهد داشت به شرطی که جلوی نور بقیه را نگیرد و مزاحمت ایجاد ننماید.ضمنا مطلب ذیل در بیشتر سایت های پیمانکاران سقف کاذب و متحرک به عنوان آیین نامه شهرداری در خصوص سقف های کاذب و متحرک در حیاط خلوت ها آمده.
آیین نامه شهرداری ضوابط اجرای سقف پاسیو

نورگیری که پایین ساختمان و معمولا بصورت حیاط خلوت است ، زمانی که در اختیاز یکی از واحدها قرار گرفته باشد اگر تا ارتفاع واحد مورد نظر با سقف کاذب پوشانده شود از این لحاظ که مزاحمتی برای سایر واحدها ایجاد نمیکند ، منع قانونی ندارد.با این حال چنانچه مالک مورد بحث سقف واقعی و معمولی از جنس آجر و گچ و غیره تا ارتفاع آپارتمان خود در حیاط خلوت ایجاد کند هم از جهت قانون تملک آپارتمانها و هم از حیث مقررات شهرداری مرتکب خلاف شده است.

حال یکی یا دو نفر که اقلیت میباشند کار را متوقف نموده اند و ادعا دارند که این کار غیر قانونی است و اصلا این یک سقف کاذب یا متحرک محسوب نمی گردد و تهدید به خرابی آن نموده اند. از طرفی به آنها اعلام کرده ام که این تنها به دلیل جلوگیری از دید مستقیم همسایگان و تمیز و خشک نگاه داشتن محوطه است و حاضرم تمام نگرانی های آنها را برطرف نمایم. اما آنها موانع کامل شیشه ای را که در همین حیاط خلوت برای مسدود کردن بالکن های خود در حیاط خلوت را نصب کرده اند را خلاف نمی دانند.
لطفا راهنمایی فرمائید. با تشکر

مشاوره حقوقی ممانعت از حق
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تغییر و تصرف درسایر قسمتهای مشاعی اپارتمان مانندساخت سقف کاذب نیازمند رضایت سایر شرکا دارد و بدون رضایت شرکا غیرقانونی می باشد

بنام خدا،تصرف و تغییر در قسمت های مشاع ساختمان نیازمند رضایت سایر مالکین است.

با درود تصرف در مشاعات منوط به رضایت سایر شرکا و مالکین است.

استفاده از مشاعات ساختمان باید با رضایت تمامی واحد ها صورت بگیرد. اما در صورتی که نصب سقف متحرک زحمتی برای سایرین ایجاد نمی کند و باعث خسارت برای سایر واحد ها نمی شود ایشان حق ممانعت نخواهند داشت

باید رضایت بقیه مالکین باشه

در مورد مشاعات رضایت دیگر مالکین باید جلب شود

اگر عمل شما تغییر در فضای بیرونی کل ساختمان محسوب نشود و باعث مخدوش شدن نمای ساختمان نگردد منع قانونی ندارد