انتقال سند به شخصی غیر از خریداری که با او مبایعه نامه تنظیم شده است چه عواقبی دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۹۵۹ #72702249

سلام! زمینی که از جانب پدر به ما ارث رسیده بود را طی مبایعه نامه به شخصی فروختیم و تسویه حساب هم کامل انجام شد. منتها برای انتقال سند در دفترخانه، چون خریدار مشکل داشت برای حضور، انتقال سند رسمی انجام نشد. حدود ده ماه بعد، خریدار زمین را شفاها به شخص دیگری فروخته و پولش را هم گرفته و از ما درخواست کرد که به نام خریدار جدید انتقال سند رسمی انجام دهیم. سوالی که دارم این است که ایا با انجام این کار هیچ مشکلی در اینده برای ما پیش خواهد آمد؟ در یکی از بندهای مبایعه نامه امده که فروشنده متعهد میشود با حضور در دفترخانه، سند را به نام خریدار و یا هرکس که خریدار معرفی کرده انتقال دهد. این معرفی فقط از طریق تماس واتساپ با خریدار اول صورت گرفته است و خریدار اول ایران نیست و امکان امدن به ایران را نیز ندارد.

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

در هر صورت شما نیاز به وکالتنامه از طرف خریدار اول مبنی بر انتقال سند بنام خریدار دوم را دارید والا مشمول جرم فروش مال غیر خواهید شد

انتقال مال غیر جرمی مستقل است و با کلاهبرداری فرق دارد، اما مجازات این دو جرم یکسان است. بنابراین کسی که اقدام به انتقال مال غیر می‌کند به همه‌ی مجازات‌های زیر (که مجازات جرم کلاهبرداری هم هستند) محکوم می‌شود.

حبس از یک تا هفت سال، پرداخت جزای نقدی معادل مالی که به دیگری منتقل کرده است، رد مال منتقل شده به صاحبش.
ضمنا اگر متهم به دلایلی مستحق تخفیف مجازات باشد؛ (مانند رضایت شاکی خصوصی، کهولت سن، نداشتن سابقه و ...) دادگاه نمی‌تواند مجازات حبس او را از یک سال کمتر کند.
همچنین اگر مرتکب جرم، از کارکنان دولت باشد به انفصال دائم از خدمات دولتی نیز محکوم خواهد شد

باسلام یقینا این کار عواقب بسیار خطرناکی برای شما دارد و لذا اکیدا توصیه می گردد که بدون رضایت نامه کتبی این کار را انجام ندهید

اگر خریدار این معامله را اثبات کند اتهام شما فروش مال غیر خواهد بود و رعایت احتیاط لازم است

وقت بخبر، مطمن ترین راه حل که جلو سواستفاده احتمالی را مسدود سازد،مراجعه شخص خارج از کشور به سفارت یا سایت تاک جهت وکیل نمودن شخصی مورد اعتماد خویش در ایران می باشد و شخص مورد نظر با خریدار بیعنامه تنظیم نماید.

دادن تعهد از واتساپ کفایت نمی نماید و ایشان باید به شما وکالت داده و یا اقرار نامه از طریق کنسولی برای شما بفرستند

حتما باید درخواست کتبی خریدار اول مبنی بر انتقال به خریدار جدید را داشته باشید والا امکان تعقیب کیفری شما تحت عنوان انتقال مال غیر فراهم خواهد شد .

با سلام
تصویر واتس اپ و تعهد شفاهی کفایت نمیکند و تنها راه ممکن ارجاع خریدار اول به کنسولی ایران در کشوری که هست و صدور وکالتنامه به خریدار دوم میباشد