بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

میخواد از طریق دادگاه اجاره اون سه سال رو بگیره ولی هیچ اجاره نامه ای بینمون نبوده آیا میتونه به نتیجه برسه؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۷ پاسخ ثبت شده

با سلام
زوج هستم بنده بمدت سه سال در خانه ای که پدر خانمم داده بود زندگی میکردم
حالا که به اختلاف افتادیم و منو از اون خونه بیرون کردن پدر خانمم میخواد از طریق دادگاه اجاره اون سه سال رو بگیره ولی هیچ اجاره نامه ای بینمون نبوده آیا میتونه به نتیجه برسه؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند چون اجاره‌نامه‌ای منعقد نشده، مطالبه اجاره‌بها به شکل رسمی ممکن نیست، اما پدر همسر می‌تواند از طریق دادگاه و با نظر کارشناس اجرت‌المثل ایام تصرف را مطالبه کند؛ برخی وکلا این حق را منوط به زمانی می‌دانند که مالک از اذن اولیه‌اش عدول کرده باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

چون هیچ قرارداد اجاره‌ای بین شما و پدر همسرتان منعقد نشده، امکان مطالبه اجاره‌بهای رسمی وجود ندارد. اما اکثر وکلا تاکید دارند که ایشان می‌تواند با مراجعه به دادگاه و کمک کارشناس رسمی، اجرت‌المثل ایام تصرف شما در آن خانه را مطالبه کند. برخی وکلا شرط می‌گذارند که این حق تنها از زمانی محاسبه می‌شود که مالک اذن سکونت رایگان را پس گرفته و شما را از خانه بیرون کرده، نه از ابتدای سه سال. یک نظر دیگر نیز مطرح شده که اگر مالک با علم به سکونت شما تا سه سال هیچ اقدامی برای دریافت اجاره نکرده، ممکن است طبق قاعده اقدام از حق مطالبه محروم شده باشد، هرچند این دیدگاه در میان همه وکلا مشترک نیست.

منابع: اصل ۴۰ قانون اساسی

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
امین احمدی
امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۸۸ مشاوره موفق

سلام
با توجه به اذن و اجازه مالک به شما که دامادشان بودید جهت تصرف در ملک اجاره و اجرت المثلی به مالک تعلق نمی گیرد ولی از زمان عدول مالک از اجازه چنانچه همچنان ملک را در تصرف داشتید می تواند مطالبه اجرت المثل کند.

یلدا بزرگمهر
یلدا بزرگمهر تأیید‌شده
۷ سال پیش

همیار وکیل

۴٫۷ · ۲٬۱۴۰ مشاوره موفق

با سلام ووقت بخیر

برای دریافت اجاره بها باید قرارداداجاره ای بین موجر ومستاجر منعقد شده باشد با احتساب مدت و مبلغ اجاره و امضای دو شاهد /اما نسبت به اجرت المثل ایام تصرف میتوانند اقدام کنند.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۱۱ مشاوره موفق

سلام
به نظر ایشان می توانند از طریق کارناسی و احراز مبلغ اقدام به مطالبه ان نمایند

رضا اشرفی قرانقیه ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

این مساله طوری است که با نشانه ها و قرائنی که هر طرف ارائه کنه ممکنه رای بگیره . ولیکن با این تعریفی که شما کردید اگر به همین صورت باشد اصولا حق مطالبه ندارد.چراکه به نظر می رسه پدر همسر شما حق انتفاع و بهره برداری از ملک خود را به شما داده است و با توجه به اینکه تا کنون اجاره ای از شما دریافت نکرده و سه سال مدتی است که عرفا اگر ایشان قصد اجاره دادن ملک را داشته، تا الان باید اقدام می کرده است لذا با توجه به قاعده اقدام از حق خود گذشته است.
اصل ۴۰ قانون اساسی نیز بیان می نماید هیچ کس نمی تواند اجرای حق خود را مورد سواستفاده قرار دهد لذا در صورتی که واقعا ایشان قصد اجاره دادن داشته است همان ابتدای امر باید مشخص می کرده است چراکه دراین صورت ممکن بود شما اصلا نخواهید مستاجر باشید و با پول اجاره جای مناسبتری می رفتید.

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مینا محمدی
مینا محمدی
۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۳٬۵۷۳ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
خانم می توانند بابت دریافت نفقه دادخواست ثبت کنند و چون اجاره نامه ای منعقد نشده بوده نمی توانند اجاره دریافت کنند.

آناهیتا احمدی
آناهیتا احمدی
۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۸۳۶ مشاوره موفق

با سلام
بله پدر همسرتان می تواند طبق نظر کارشناس اجرت الثمل ایام تصرف را از شما مطالبه نماید

سارا علیپور ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۲۹ مشاوره موفق

سلام
ایشان با نظریه کارشناسی میتوانند از شما اجرت المثل ایام تصرف را دریافت نمایند

۲۶۴ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال