در چه شرایطی عقد بدون اذن پدر جاری میشود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۸۹ #71854670

با سلام من یک دختر ۱۹ ساله هستم و میخواهم با مرد مورد علاقه ام ازدواج کنم اما پدرم راضی نیست و هیچ دلیل موجهی برای این کار ندارد او حتی اجازه نمی‌دهد ان ها به خواستگاری بیایند میتوانم بدون اجازه ی پدر ازدواج کنم؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با طرح دادخواست تجویز ازدواج بدون اذن پدر از طریق دادگاه خانواده اقدام نمایید.

برای تقدیم دادخواست به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید

سلام
باید از دادگاه درخواست کنید
اگر پدر اجازه ندهد دادگاه با بررسی مصلحت دختر اجازه ازدواج می دهد

هر‌گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه او ساقط است و در این صورت، دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است، پس از اخذ اجازه از ( دادگاه خانواده ) ،به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند.
برای تقدیم دادخواست به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید

با سلام قانون مدنی در ماده ۱۰۴۳ مقرر میدارد «… و هر‌گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه او ساقط است و در این صورت، دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص، به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند.» بنابراین شما میبایست ناموجه بودن مخالفت پدر و متناسب بودن شرایط زوج از دادگاه خانواده طی دادخواستی به طرفیت پدر تقاضای صدور جواز ازدواج بدون اذن پدر نمایید.

سلام نکاح دختر باکره نیاز به اذن پدر یا جد پدری دارد ولی اگر بدون دلیل موجه باشد با مراجعه به دادگاه خانواده و معرفی زوج و طی تشریفات قانونی اگر قاضی تشخیص مثبت دهد اجازه ازدواج صادر میکند با این حال سازش با خانواده توصیه میشود

بایستی به طرفیت پدر دادخواست اجازه ازدواج دختر را تقدیم دادگاه خانواده کنید. دادگاه با دعوت از پدر در جلسه دادرسی علت مخالفت را جویای شود و اگر بدون دلیل به تشخیص دادگاه از اجازه خودداری کند، اجازه او ساقط خواهد شد و به دختر اجازه ازدواج یا شخص معین صادر می شود.