آیا نفقه و ارث به فرزند خوانده تعلق میگیرد ؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴,۷۸۴ #71352

با سلام و خسته نباشید
من دختری ٢٨ ساله هستم که خانواده ام منو به فرزند خواندگی قبول کردن
پدر من به غیر از خانه ای که در ان هستم و کمی خورد و خوراک هیچ خرجی برای من نمیکند و میگوید حتی هیچ سهمی از اموال من نداری وتبعیض زیادی بین من و سه بچه دیگرش که از همسر اول هست قائل میشود من یکبار ازدواج کرده و جدا شدم ان هم بدلیل اینکه پدر قبل از اینکه این موضوع فرزند خواندگی را به من بگوید دور از من که متوجه نشوم به همسر سابقم گفت
در این ٢٨ سال خیلی من و مادرم را خودش و دخترش اذیت میکنن
ایا نفقه فرزند شامل من میشود؟
ایا به خاطر خرجی ندادن به من و تبعیض هایی که قائل میشود میشود شکایت کرد؟
و در کل قانون برای یک فرزند خوانده که تنها س چه قوانینی گذاشته؟
لازم به ذکر است که مادرم قبول به شرایط فرزند خواندگی کرده
و لی پس پدر چه نقشی دارد؟!
در حال حاضر پدر حساب بانکی به اسم بچه هاش کرده
و به من میگوید تو هر کاری می خواهی بکن هیچ چیز به تو نخواهم داد و از این خانه برو
ممنون میشم کمک و راهنماییم کنین
با سپاس

مشاوره حقوقی فرزند خواندگی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام .با توجه به قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست مصوب سال۹۲نفقه تعلق میگیرد ولی ارث خیر.

با درود ارث خیر
نفقه آری می‌بایست پرداخت گردد

فرزندخوانده ارث نمی برد و بالعکس ولی در خصوص نفقه ،مستحق نفقه می باشد

وظایف و تکالیف فرزند خوانده و سرپرست در مقابل همدیگر از لحاظ نگهداری و نفقه و احترام و تربیت ، نظیر حقوق و تکالیف اولاد و پدر و مادر است . در صورت استنکاف از پرداخت آن ، فرزند خوانده حق مطالبه نفقه را به صورت حقوقی از دادگاه دارد و بخاطر اهمیت این مسأله برابر تبصره ماده 53 قانون حمایت از خانواده جدید ، می توان به مسوولیت کیفری سرپرست اشاره کرد.همچنین فرزند خواندگی از موجبات ارث نمی باشد ، یعنی نه فرزند خوانده از پدر و مادر خوانده ارث می برد و نه بالعکس.