شکایت تصرف ارث توسط برخی از وراث به چه شکل قابل پیگیری است؟

پرسیده شده
۶۱ پاسخ ۷۵,۶۲۴ #68787

ضمن عرض سلام و احتارم
پدر بنده سه سال پیش فوت کرده از پدربزرگم که قبل از ایشان مرحوم شده است یک ملک باغ و زمین کشاورزی باقیمانده است با توجه به اینکه عمه و عموهای اینجانب وضع مالی خوبی دارند از فورش این املاک خودداری می نمایند و به تازگی نیز متوجه شده ام بدون اطلاع بنده و خانواده اینجانب قسمتی از منزل مسکونی را به مغازه تبدیل نموده و به اجاره داده اند ، باغ و زمین کشاورزی را نیر بین خود تقسیم نموده اند ، سوال بنده این است که آیا بعد از گذشت زمان می توانند جهت مغازه ادعای سهم سرقفلی و برای زمین و باغی که در آن کار می نمایند ادعایی داشته باشند ؟ اصولا آیا جهت تغییر کاربری منزل به مغازه رضایت همه وراث مورد نیاز است ؟
باتشکر

مشاوره حقوقی ارث
۶۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با ارائه مدارک ومستندات درخواست مطالبه ارث وتقسیم سهم الارث را طرح نمایید

با سلام و عرض ادب
پدر بزرگ مادریم ۴ هکتار زمین داشت که عموی مادرم زمین ها رو در سال ۱۳۴۰ بدون اینکه به برادرش که پدربزرگم هست بدهد به نام خود کرده و هیچ ارثی از پدرش به پدربزرگم نرسید . البته الان پدربزرگم فوت کرده و ما اسنادی پیدا کردیم که ۴ هکتار به نام پدر پدربزرگم هست و برادرش چیزی از ارث به او نداده . سوال بنده این هست که الان مادرم می‌تواند با اسناد موجود طرح شکایت کند و سهم الارث از پدر پدربزرگش را طلب کند .

با سلام
میتوانید دعوای خلع ید را اقامه نمایید

با سلام
دوست عزیز دادخواست خلع ید و اجرت المثل ایام تصاحب از تاریخ فوت پدربزرگ مرحومتون رو تنظیم و ارائه کنید .
ضمن اینکه پیشنهاد میکنم قبل از ارائه دادخواست از صحت اینکه در حال حاضر سند ملک مورد نظر در اداره ثبت به نام عموها و یا عمه ها میباشد اطمینان خاطر کسب کنید چون در دعوی خلع ید دادگاه قبل از هر چیز از اداره ثبت استعلام میگیره و چنانچه سند مورد ادعا بنام خواندگان دعوی نباشه دادخواست شما رد خواهد شد .

با سلام.شما می توانید با در دست داشتن گواهی انحصار وراثت، دعوی خلع ید علیه ورثه ی متصرف مطرح کنید و برای مطالبه ی اجرت المثل ایام تصرف آنها نیزدر دادگاه صلاحیت دار اقامه ی دعوا کنید.

مطالبه اجرت المثل ایام تصرف مطرح بفرمائیدوهمچنین دعوای خلع یدرا نیز مطرح نمایید

باسلام واحترام میتوانید دعوی خلع ید و اجرت المثل را مطرح کنید