ضبط صدا برای اثبات جرم است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۰,۹۶۱ #64951511

با سلام : آیا ضبط صدای فردی یا افرادی برای اثبات یک موضوعی در محاکم قضایی که افراد عادی ار طریق نرم افراز ضیط مکالمه تلفنی انجام میدهند جرم محسو.ب میشو.د یا نه ؟ دوم اگر فرد ضبط نماید و آنرا به قاضی پرونده بدهد و فردی که از او شکایت شده بداند میتواند بخاطر این موضوع از من شکایت کند ؟

مشاوره حقوقی کیفری
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

عمل مذکور در صورت سوال جرم نیست و ضبط صوت و ارائه آن به قاضی، مطابق آنچه ذکر شد، امکان‌پذیر است.

با درود صدای ضبط شده اماره است می‌توان بدان استناد کرد

صدای ضبط شده دلیل و مدرک نیست اما درکنار سایر مستندات ب عنوان اماره میتواند کمک کننده و موثر باشد و در ضمن ضبط صدا و مکالمات تلفنی بطور کلی وصف مجرمانه ندارد

صرف ضبط صدا توسط افراد عادی ممنوع نیست ، بلکه چنانچه با انتشار آن بدون رضایت طرف مقابل همراه بوده و یا علیه وی استفاده گردد، جرم تلقی می شود.
به عبارتی صرف ضبط صدا جرم نیست ، مگر اینکه از صدای ضبط شده، علیه شخص استفاده کرده به طوری که آبرو و حیثیت وی را خدشه‌دار نماید یا موجبات ضرر به وی را فراهم سازد.

به موجب قانون مجازات اسلامی ضبط صدا جرم محسوب نمیشود و مستحق مجازات نمی باشد

سلام و درود
خیر جرم نیست و نمیتوان با صرف ضبط صدا و اعلام به دادگاه شکایت کرد.
عنوان مجرمانه ضبط و سوء استفاده یا استفاده از صدای ضبط شده در قوانین جزایی نداریم لذا جرم نیست.

درباره شنود یا ضبط مکالمات تلفنی توسط افراد عادی جرم‌انگاری نشده است. به عبارت دیگر صرف استراق سمع یا ضبط مکالمات تلفنی توسط اشخاص عادی به غیر از ماموران دولتی، جرم محسوب نمی‌شود.