مدت زمان اخطار به کارشناسی چقدر است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۱۷ #62419880

سلام
تقریبا دادکاه چه مدت زمان میده که هیئت کارشناسی جواب بده
اگه در مدت مشخص شده جواب نداد چیکار باید کرد که سریع تر انجام بشه

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
تعیین زمان این امر توسط داداگاه میباشد اما در با توجه به موضوع، بیشتر از یک هفته میباشد.

مدت انجام کارشناسی را دادگاه تعیین مینماید و در صورت درخواست مهلت جهت اعلام نظر مهلت متناسب با نوع کارشناسی به کارشناس میدهد

قرار کارشناسی معمولا برای آن صادر می شود که پرونده آماده صدور رای قاطع شود . بنابراین ، مدت اظهارنظر کارشناس دادگستری باید در آن درج بشود تا پرونده برای مدت نامعلومی بلاتکلیف نماند . مهلت اعلام نظر کارشناس باید به گونه ای درج شود که هم متناسب با تحقیقات لازم باشد و هم ادامه رسیدگی دادگاه را برای طولانی مدت بدون جهت با تاخیر رو به رو نکند . مثلا در دادگاه ها معمولا مهلت های پنج روزه ، بیست روزه ، یک ماهه و دو ماهه بسته به موضوع برای اظهارنظر کارشناس تعیین می شود .
مطابق ماده ۲۶۲ قانون آیین دادرسی مدنی ، " کارشناس باید در مدت مقرر نظر خود را کتبا تقدیم دارد ، مگر اینکه موضوع از اموری باشد که اظهارنظر در آن مدت میسر نباشد . در این صورت به تقاضای کارشناس ، دادگاه مهلت مناسب دیگری تعیین و به کارشناس و طرفین اعلام می کند . در هر حال ، اظهارنظر کارشناس باید صریح و موجه باشد . "
در برخی مواقع ممکن است که کارشناس در مهلتی که دادگاه برای اظهارنظر در پرونده پیش بینی نموده است ، نظر خود را اعلام نکند . در این صورت ، عدم اعلام نظر کارشناس ممکن است پیامد هایی را به دنبال داشته باشد . در ادامه ماده ۲۶۲ قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص ضمانت اجرای عدم اعلام نظر کارشناس چنین آمده است : " هرگاه کارشناس ، ظرف مدت معین نظر خود را کتبا تقدیم دادگاه ننماید ، کارشناس دیگری تعیین می شود . چنانچه قبل از انتخاب یا اخطار به کارشناس دیگر ، نظر کارشناس به دادگاه واصل شود ، دادگاه به آن ترتیب اثر می دهد و تخلف کارشناس را به مرجع صلاحیت دار اعلام می نماید " .