هزینه دادرسی به عهده کیست؟

پرسیده شده
۲۰ پاسخ ۲۱,۶۸۰ #62373687

سلام
مهریه همسرم ۵۰۰ سکه هست، که با احتساب سه و نیم درصد تقریبا میشه ۸۰ میلیون.
آیا دادگاه همون اول کل مبلغو به حساب زوج میزاره؟
یا زوجه باید قسمتی از اون هزینه رو اول پرداخت کنه، حتی اگر اعسار داده باشه؟

مشاوره حقوقی خانواده
۲۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
ابتدائا زوجه می تواند پرداخت کند در صورتی که توان مالی دارد در صورت اجرایی شدن پرونده از زوج مطالبه کند.

سلام
هزینه دادرسی در ابتدا بر عهده خواهان است و پس از صدور حکم قطعی از محکوم علیه اخذ می گردد .

با سلام در نهایت هزینه دادرسی را باید محکوم بپردازد

بنام خدا،زن اگر اعسارش پذیرفته شود از پرداخت هزینه دادرسی معاف است و مرد بعد از صدور حکم قطعی باید هزینه دادرسی را پرداخت کند.

سلام میتوانید با تقدیم دادخواست اعسار، هزینه دادرسی را نپردازید و در صورت پیروزی هزینه دادرسی بر عهده شخص محکوم میباشد

درود
در رویه فعلی حتی اگر اعسار از هزینه دادرسی داده باشید یه بخشی از هزینه باید پرداخت شود ولی در نهایت هزینه دادرسی به عهده زوج است.

اگر زوجه بخواهد کل مهریه اش را در دادخواست عنوان کرده و توان پرداخت هزینه دادرسی را نیز نداشته باشد می تواند تحت عنوان اعسار از پرداخت هزینه دادرسی ، ضمن معرفی شهود ، از دادگاه رسیدگی کننده عدم توانایی و استطاعت مالی خود در پرداخت هزینه دادرسی را اعلام کند و شهودی که زوجه به دادگاه معرفی می کند باید در همان جلسه اول و قبل از صدور حکم قطعی به عدم توانایی مالی زن و نداشتن استطاعت مالی وی در پرداخت هزینه دادرسی شهادت بدهند و در نهایت هزینه دادرسی را خوانده (زوج)باید پرداخت نماید