حریم جوی آب چه مقدار است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۱,۴۴۵ #58096805

آیا در قانون در خصوص حریم جوی آب کشاورزی چیزی مشخص شده است؟
و اینکه اگر جوی آب عبوری یک زمین از وسط زمین کناری عبور کرده باشد در این صورت حریم این جوی نیز برای استفاده کنندگان و کسانی که از آن جوی آب می گیرند محفوظ می ماند؟

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
بله محفوظ میماند، و در قانون مدنی داریم.

با سلام
بله طبق مواد قانونی به شرح ذیل میباشد :
ماده ۱۳۶ : حریم مقداری از اراضی اطراف ملک و قنات و نهر و امثال آن است که برای کمال انتفاع از آن ضرورت دارد.
ماده ۱۳۸ : حریم چشمه و قنات از هر طرف در زمین رخوه [سست] (۵۰۰) گز و در زمین سخت (۲۵۰) گز است لیکن اگر مقادیر مذکوره در این ماده و ماده قبل برای جلوگیری از ضرر کافی نباشد به اندازه ای که برای دفع کافی باشد به آن افزوده می شود.
هر گز ۱۰۴ سانتی متر است.
ماده ۱۳۹ : حریم در حکم ملک صاحب حریم است و تملک و تصرف در آن منافی باشد با آنچه مقصود از حریم است بدون اذن از طرف مالک صحیح نیست و بنابراین کسی نمی تواند در حریم چشمه و یا قنات دیگری چاه بکند ولی تصرفاتی که موجب تضرر نشود جایز است.

بله در قانون مدنی داریم .و در ادامه سوال بله محفوظ میماند