دادگاه عمومی حقوقی به چه موضوعاتی میتونه رسیدگی کنه؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۱۵ #51932979

با ذکر مثال توضیح بدین ممنون

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
دادگاههای عمومی حقوقی به موضوعاتی رسیدگی می نمایند که اولا کیفری نبوده و مسئله وقوع جرم در بین نباشد؛ ثانیا بموجب قوانین خاص در صلاحیت مراجع قضائی اختصاصی نظیر دیوان عدالت اداری یا مراجع غیر قضائی یا شبه قضائی همچون تعزیرات حکومتی، شعب تشخیص اداره کار و غیره نباشد؛ ثالثا آن موضوعات در قالب دادخواست یا درخواست از جانب شخص ذیحق مطرح شده باشد؛ رابعا ارزش خواسته (ادعا) بیش از بیست میلیون تومان و یا راجع به اموال غیر منقول باشد.
بنابراین صلاحیت دادگاههای عمومی حقوقی، طیف وسیعی از دعاوی از قبیل الزام به تنظیم سند رسمی، مطالبه وجه، الزام به ایفای تعهدات قراردادی، اعلام فسخ معامله و ...را در بر می گیرد.

سلام
مسائل مربوط به قراردادهای اجاره ، رهن ، خرید و فروش و یا عقد وکالت و موضوعات مربوط به خانواده از جمله : نفقه ، طلاق ، حضانت و ارث ، مالکیت ، وقف و غیره که باید در دادگاه حقوقی مطرح شود

با سلام
دادگاه های حقوقی برای حل اختلاف میان افراد هستند و منظور از واژه حقوقی دعاوی است که به حقوق مردم لطمه وارد شده است و مردم برای احقاق حقوق خود در این دادگاه دعوی مطرح می کنند که با طرح این دعاوی نه مجازاتی برای فردی که حقوق را ضایع می کند وضع شده است و نه اعمال می شود بلکه فقط حق درخواست دهنده به او باز می گردد و طرف دعوی باید خسارت نیز پرداخت نماید .
دادگاه حقوقی به موضوعات حقوقی رسیدگی می کند و موضوعات حقوقی موضوعاتی است که در قانون مدنی بیان شده است و آیین رسیدگی به این موضوعات در دادگاه های حقوقی در قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است موضوعات حقوقی عبارتند از : مسائل مربوط به قراردادهای اجاره ، رهن ، بیع یا خرید و فروش و یا عقد وکالت و غیره و همچنین موضوعات مربوط به خانواده از جمله : نفقه ، طلاق ، حضانت و همچنین در خصوص ارث ، مالکیت ، حق اتفاع ، وقف و غیره از جمله موضوعات حقوقی است که فردی که حقی از او در این سری از موضوعات ضایع شده است با تهیه و تنظیم دادخواست و ارائه آن به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست خود ثبت می کند و بعد از تعیین وقت رسیدگی در یکی از دادگاه های مذبور حقوقی رسیدگی می گردد .
به طور مثال : اگر فردی به دیگری وکالت بلاعزل داده باشد و فردی که وکالت به او داده شده است اقداماتی برخلاف مصلحت موکل خود می کند موکل می تواند بر علیه وی در دادگاه حقوقی اقامه دعوی کند چون موضوع از نوع موضوعات حقوقی ریاست دادگاه حقوقی صالح می باشد . .

به تمام موضوعات حقوقی به غیر از صلاحیت شورای حل اختلاف و مراجع اختصاصی دادگاه عمومی حقوقی رسیدگی مینماید

سلام
به عنوان مثال دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو در صلاحیت این دادگاه میباشد
مطالبات مالی مقوم به بالای ۲۰ میلیون تومان