آیا فروشنده را میتوانم ملزم به پرداخت هزینه های شهرداری برای اداری نمودن واحد کنم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۶ #49115427

با سلام
در سال ۱۳۹۳ یک واحد اپارتمان اداری از یک مجموعه در حال ساخت از شخصی را خریداری نمودم که ایشان نیز از یک نهاد تقریبا دولتی امتیاز یک واحد اداری را خریداری کرده بود. الان با پیگیری فراوان مبنی بر عدم ساخت و تحویل به موقع ساختمان متوجه شده ام که با توجه به رقم ۲۰ میلیارد تومنی مورد تقاضای شهرداری برای اداری نمودن مجموعه سازنده از اداری نمودن منصرف و میگوید واحدها مسکونی خواهد بود و طی ۳ سال اینده ساخته خواهد شد سوالات ذیل را دارم
۱. ایا فروشنده را میتوانم ملزم به پرداخت هزینه های شهرداری برای اداری نمودن واحد کنم؟
۲. آیا تفاوت اداری با مسکونی در قالب ارش یا مطالبه خسارت امکان پذیر است؟
۳. در صورت دادخواست فسخ قرارداد ایا پس ۶ سال و با اینهمه بی ارزش شدن پول من باید اصل پول ۶ سال پیش را بگیرم یا به قیمت روز کارشناسی واحد؟
۴.آیا میتوانم خسارت تاخیر و تحویل واحد را مطالبه کنم که باید در سال ۹۶ تحویلم میشد؟
ممنون از پاسخگویی

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
جهت دریافت پاسخ دقیق میبایست متن قرارداد و شروط آن ملاحظه تا قواعد حاکم بر شروط آن تفسیر گردد

یکی از خیارات قانونی که به موجب آن خریدار می تواند معامله را فسخ نماید خیار عیب است در این خیار ،دارنده آن هم اختیار فسخ معامله رادارد وهم می تواند با حفظ معامله وعدم فسخ آن،ارش عیب را مطالبه نمایدبرای مطالبه ارش یا محق شدن برای مطالبه آن، اجرا شدن شروط شکل خاص لازم نیست، لکن ارسال اخطار برای فروشنده برای تحقق امکان تقلیل ثمن در مدت عرفی ضروری است. از طرف دیگر تقلیل ثمن زمانی امکان مطالبه دارد که ضمان از عهده فروشنده به خریدار منتقل شده باشد و عیب نیز از طرف او برطرف نشده باشد، لکن هیچ کدام از موارد فوق نافی مطالبه ارش نیست. چرا که به عنوان مثال چنان‌چه عیب زمان عقد موجود باشد، و بیع از نوع بیع خیاری باشد، مشتری باز می‌تواند مطالبه ارش آن عیب را بنماید و اطلاق ادله نیز امکان مطالبه ارش با وجود بر طرف شدن عیب را منتفی نمی‌داند.چنآن‌چه طرفین قرارداد بر اساس توافقات فی‌مابین نسبت به انجام تعهدات خود اقدام کرده باشند و از عهده آن به خوبی برآمده باشند، بی‌شک جایی برای مطالبه ارش و سایر انواع خسارات باقی نمی‌ماند. برای مطالبه ارش مورد معامله باید دارای نواقصی حسب توافق انجام شده باشد. وجود عیب از جمله مسائلی است که چنان‌چه در مبیع وجود داشته باشد می‌توان ارش مطالبه کرد

درصورت عدم انجام تعهد میتوانید معامله را فسخ نمایید فروشنده باید به نرخ روز و با نظر کارشناس ثمن و غرامات وارده را بپردازد.

بطور خلاصه باید عرض کنم ( در صورتی که در قرارداد به تجاری بودن مبیع اشاره کرده باشید )شما میتوانید فروشنده را ملزم به ارائه واحد تجاری از طریق محاکم قضایی نمایید و در صورت عدم تعهد میتوانید معامله را فسخ و مطالبه اصل ثمن به همراه تاخیر تادیه آن تا یوم الوصول را از فروشنده بخواهید
موفق باشید

با سلام
به جهت تعدد سوالات و نیز شفاف سازی و پاسخگویی مناسب جهت رسیدگی به این پرونده و سوال شما، لطفا با همکاران مربوطه در بنیاد وکلا مشاوره تلفنی نمایید
موفق باشید