تغییرنام خانوادگی چه شرایطی دارد؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۰۴ #47330515

با سلام و عرض ادب و نهایت احترام خدمت وکلای محترم

بنده ۷ سال پیش پدرم فوت کردن و الان با برادرم مشکلات زیادی رو دارم و ایشون سابقه ی کیفری موثر و مشکلات متعدد اخلاقی و شخصیتی دارن.
به همین دلایل که سبب خجالت و سرافکندگی بنده در بین همه شده، بنده قصد تغییر فامیلم رو دارم.
اما با مراجعه ی اخیر که به ثبت احوال داشتم گفتن که باید مدرک سابقه ی کیفری برادرم رو داشته باشم که بتونم از این راه فامیلیم رو عوض بکنم.
متاسفانه من هیچی از سابقه ی برادرم ندارم و همسرش و دخترش هیچ مدارکی به من نمیدن و خیلی اذیت میکنن. با خودش هم کامل قطع رابطه کردم و حتی یک کلام هم صحبت نمیکنم باهاش.
میخواستم ببینم که میتونم با گرفتن استشهاد رسمی و امضا و شهادت از اهالی محل، فامیل، همسایه ها، مهر و امضای شورای محل و مسجد محل و تمام کسانی که شاهد کارهای خلاف و مزاحمت ها و مشکلات اخلاقی و شخصیتی و کلاهبرداری های متعدد و سوابق کیفری برادرم بودن اقدام کنم و کارم رو پیش ببرم و نام خانوادگیم رو عوض بکنم؟
از طریق وکیل هم میتونم اقدام بکنم یا خیر؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مرجع صالح برای تغییر نام خانوادگی
نحوه و مراحل تغییر نام خانوادگی در شناسنامه، بدین صورت است که فرد متقاضی، باید پس از پر کردن فرم درخواست تغییر نام خانوادگی، به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود، مراجعه نماید. مدارک لازم، جهت تغییر نام خانوادگی در شناسنامه، شامل موارد زیر می باشند: اصل شناسنامه و دو سری کپی از آن.

باسلام برای تغییر نام خانوادگی می بایست ابتدا به اداره ثبت احوال مراجعه نمایید و سپس از طریق دادگاه محترم اقدام کنید

با سلام،از طریق ثبت احوال اقدام کنید در صورت مخالفت از طریق دادگاه به طرفیت ثبت احوال به پیوست استشهادیه و درخواست استعلام سابقه کیفری برادر درخواست تغییر نام خانوادگی نمایید.

با سلام
با ارائه مدارک ث مستندات خود از طریق اداره ثبت احوال موضوع را پیگیری نمایید

باسلام
به ثبت احوال مراجعه کنید

استشهادیه را ضمیمه کنید

با سلام
راحت ترین اقدام ارایه درخواست به سازمان ثبت احوال می باشد که موظف هستند نظریه خود را ارائه نمایند ، در صورت عدم پذیرش با مراجعه به دادگاه ، استعلام از سامانه سمپ نیز اخذ میگردد که میتوانید به خواسته خود مبنی بر دریافت سوابق کیفری ایشان دست یابید.
بهترین اقدام استفاده از وکیل دادگستری می باشد.